Med et all grain kit har du alt hvad du har brug for når du skal brygge selv. Der er i kassen både vejledning samt ingredienser. Det varierer hvad der er i kasserne alt efter hvilken øl type det er til. Som hovedregel er der malt, gær, humle, humlesok og sukker i pakken. Mange kits medfølger der eksempelvis farin, honning, kandis, krydderier eller andet smagsgivende med.
I disse kits bruges frisk gær og malt, og vi valser kittet så tæt på afsendelse som muligt for at du får længtst mulig håldbarhed, så fremt du har valgt valsning. Vejledningen er en step by step guide som følger dig trygt gennem brygprocessen og brugen af dit all grain kit.
Vi lagerfører ikke alle brygkits, men forsøger at have så mange som muligt på lager, af de bryg kits som tilhører årstiden.
Vil du være helt sikke på at modtage dit bestilte allgrain kit, i indeværende uge, så bestil mandag inden kl 20:00.
Denne Chimay Bleue klon har alle karakteristika af den klassiske belgiske trappistøl, med en skøn duft af den lækre belgiske gær, med et blomster touch og en dejlig efterglød af gode ristede malte. Den er høj i alkohol, det giver den fylde, men det mærkes ellers kun svagt, perfekt til en kold vinterdag.
Alkohol: 9,3%
Farve: 45 EBC
Bitterhed: 29 IBU
Gærtype: Overgær
Her er en klon af den legendariske Red Chimay, der er kendt for sin rødbrune farve, og kraftfulde smag med god fylde.
Alkohol: 7,1%
Farve: 34 EBC
Bitterhed: 22 IBU
Gærtype: Overgær
Dette bryg er en klon af den rigtige Guinness Extra Stout. Mild, og let cremet stout.
Alkohol : 4,2%
Farve: 65 IBU
Bitterhed: 40
Gærtype : Overgær
En Hoegaarden klon, frisk og bedst iskold.
Alkohol: 6,1%
Farve: 15 EBC
Bitterhed: 21 IBU
Gærtype: overgær
Her er en dejlig klon af den kendte Leffe Brune. Det er en mørk-ravfarvet sød øl, med en let og klar bitterhed. Den er let drikkelig, med en overraskende lækker eftersmag.
Det er en skøn øl at nyde alene, men den passer også meget fint sammen med rødt kød, eller en god ost. Den bør serveres i et tulipanglas ved en 8-10°C.
Alkohol: 6,5%
Farve: 39 EBC
Bitterhed: 23 IBU
Gærtype: Overgær
Dette kit vil give dig en lidt mørk klassisk amerikansk Brown Ale. Den rammer perfekt lige der på grænsen mellem maltfuld og velhumlet. Den er dybt inspireret af Big Sky Brewings dejlige Moos Drool, og er humlet med en skøn blanding af klassiske europæiske humler.
Den fremstår ret mørk, og med et dejligt lysbeige skum. Det er let, sødlig og meget fint balanceret med humlebitterheden og fine noter af let kaffe og kakaonoter. Det er en af de bedste Brown ales jeg har smagt.
Bitterhed: 26 IBU
Farve: 66 EBC
Alkohol: 5,1 %
Gærtype: Overgær
Dette er en klon af New Castle Brown Ale, som er ret tæt på den orginale. Dette bryg bliver nu brygget på et mindre microbryggeri.
Alkohol: 4,7%
Farve: 23
Bitterhed: 26 IBU
Gærtype: Overgær
Her har du en klon af en Paulaner Hefe-Weizen. Prøv selv at lave denne overgærede klassiker. Frisk og perlende, med en lav bitterhed. Passer perfekt til seafood, fjerkræ, salater, mild oste og søde desserter.
Alkohol: 5,4%
Farve: 9 EBC
Bitterhed: 10 IBU
Gærtype: Overgær
Det vildeste og mest komplekse All-grain kit vi nogensinde har udviklet. Det er en klon af den berømte ”Pliny The Elder” fra ”Russian River”, et lille bryggeri i Santa Rosa, Californien. Den brygges kun én gang om året, og sælges kun fra bryggeriet. Fans af denne øl står i lange køer for at få fingrende i denne dejlige dobbelt IPA når den er ”in season”.
På trods af den voldsomme bitterhed (188 IBU) er det stadig en øl i balance, indrømmet, til den bitre side. Den fremstår smukt gylden-orange med en forfriskende citrus duft, med et lille vift af fyrnål. Den er bitter, men uden bid, og smager pragtfuldt af fyrnål og grapefrugt. Den slutter tørt i munden, og man er med det samme tøstig efter mere.
Pliny The Elder, Gaius Plinius Secundus, var en betydningsfuld botanist og filosof, der omkom i Pompei under det kendte vulkanudbrud i 79 AD.
Alkohol: 7,6%
Farve: 16 EBC
Bitterhed: 188 IBU
Gærtype: Overgær
Thunder Hoppede er en vidunderlig amerikansk double IPA med masser af Mosaic humle og tilmed tørhumlet med en blanding af Mosaic og Motueka.
Denne øl får voksne mænd til at græde af glæde og velvære.
Det anbefales at den drikkes ved en temperatur mellem 6 - 12 grader
Alkohol: 6 %
EBC (farve): 20
IBU (Bitterhed): 50
Gærtype: Overgær
Her får du en klon af den kendte tjekkiske Pilsner Urquell, som har en flot gylden farve, og en fantastisk duft af den tjekkiske humle Saaz. Der følger en humlepose med til tørhumleningen.
Alkohol: 5,0%
Farve: 7 EBC
Bitterhed: 43 IBU
Gærtype: Undergær
Her finder du en Klon af den belgiske Westmalle Tripel. Det er en gylden og klar trapistøl med en fin frugtig aroma og nuanceret humlebalance. Den er blød og kremet i munden, med et lille, perfekt balanceret, touch af bitterhed. En ekseptionel øl præget af finesse og elegance.
Alkohol: 8,8%
Farve: 9 EBC
Bitterhed: 25 IBU
Gærtype: Overgær
Westvleteren 12 er kendt som verdens bedste øl, og er en af de få øl der har scoret de fulde 100% på flere af de kendte øl-sites. Samtidigt er den, ikke overraskende svær at få fat i, og ofte ret dyr. Så hvorfor ikke brygge en klon af denne skønne øl? Prøv den, og smag en mørk, fyldig og sødlig øl der er balanceret til perfektion.
Den skal, som beskrevet i vejledningen, lagre i mindst 3-6 måneder før man begynder at drikke den, og den kommer ikke helt til sin ret før den er et par år gammel. Og husk ar hygiegne er ekstra vigtig når en øl skal lagre så længe.
Alkohol: 10,2%
Farve: 53 EBC
Bitterhed: 27 IBU
Gærtype: Overgær
En ESB med et ekstra kick i form af muscovadosukker og rosiner. Alkohol 8,0 % EBC 41 og IBU 36
Her har du en god Altbier når du skal brygge derhjemme. Altbier er en koldgæret samt koldlageret ale, med en ren og klar smag. Den har en en aromatisk humlesmag af den klassiske Saaz humle, en smukt og kremet skumkrone, er medium fyldig i munden og er relativ tør. Den stammer fra Reinland-Phalz området i det nordvestlige tyskland.
Alkohol: 5,0%
Farve: 7 EBC
Bitterhed: 19 IBU
Gærtype: Overgær
Dette spændende, overraskende, og velsmagende SMASH IPA-kit består af den dejlige Maris Otter malt fra England. Maris Otter er en 2-radet vinterbyg der er yderst velegnet til at blive maltet. Humlen er den fantastiske Amarillo, med en pragtfuld citrussmag der især indeholder en spændende appelsin/mandarinagtig smag, lidt som når man er rigtig tørstig, og mærker sprøjtet af mandarinsaft i munden når man tager den første bid af et iskoldt stykke mandarin.
Dette er en øl der er ud over det sædvanlige, og som vil tiltale rigtige humlehoveder. Ordet SMASH kommer fra USA og står for Single Malt And Single Hops, altså en øl der er brygget af én type malt, og én type humle. Det er på ingen måde en balanceret øl, og er ikke egnet som deltager i en traditionel ølkonkurrence. Målet med denne øl er at fokusere på Maris Otter malt og især Amarillo humle.
Efter den store success vi har oplevet med vores Mosaic SMASH IPA er vi blevet enige om at tage skridtet fuldt ud og oprette en kategori for denne type øl. Vi har tilføjet fire nye SMASH IPA, så vi har det vi kalder "De 5 Søstre", alle fantastiske SMASH IPA, humlet med henholdsvist Amarillo, Cascade, Citra, og Simco. Sammen med Mosaic versionen giver de et fantastisk indblik i det amerikanske humler kan. De har alle en bitterhed på en små 60 IBU, og er både bitterhumlet, aromahumlet, smagshumlet og tørhumlet med deres respektive humle. De har en kraftig, men behagelig bitterhed, efterfulgt af en utrolige aroma fra humlen.
Ølkittet kommer med pellethumle og anbefales at du bruger humleposer, eller hopspider.
Alkohol: 6,4%
Farve: 10 EBC
Bitterhed: 58 IBU
Gærtype: Overgær
Kombinationen af münich og abbey malt giver en frisk og glødende øl. Alkohol 6,0 % EBC 16 og IBU 20
Her er en god version af den klassiske Amerikanske Brown Ale. De mørke malte giver et robust fundament under denne dejlige øl. Den er maltrig, sødlig og fyldig, med chokolade, karamel og nøddeagtige noter. God humlebalance fra den prægtige Cascade humle.
Alkohol: 5,0%
Farve: 37 EBC
Bitterhed: 32 IBU
Gærtype: Overgær
Amerikanske IPA har en frisk citrus smag og duft, og har en flot dyb ravfarve og en stor skumkrone. Med god fylde og god bitterhed.
Alkohol: 5,9%
Farve: 26 EBC
Bitterhed: 49 IBU
Gærtype : Overgær
En lys, frugtig og aromatisk hvedeøl med bla. Cascade humle.
Alkohol: 5,1%
Farve: 7 EBC
Bitterhed: 20 IBU
Gærtype: Overgær
Modstykket til de britiske pale ales, men med amerikansk humle.
Alkohol: 5,5%
Farve: 14 EBC
Bitterhed: 32 IBU
Gærtype: Overgær
En rugøl med aner tilbage tll middelalderen, med en aroma af muld og rugbrød samt frugtagtige noter fra især amarillohumlen som dog ikke er gennemtrængende. Rugmalten giver desuden en tør eftersmag. Et fremragende alternativ til hvedeøl og passer perfekt til f.eks grillet svinekød.
Rug er en af de første afgrøder der klarede sig rigtigt god på vores breddegrader, og derfor er det sansynligt at man har brygget øl af rug langt tilbage i tiden. Hjemmebryggeren har komponeret et vidunderligt all-grain kit der trækker aner tilbage til middelalderen, med en aroma af muld og lette rugbrødsnoter. En god portion Amarillo levere de lette frugt og blomster toner.
Rug er en fremragende ingrediens i øl, fordi den giver fylde i munden, og levere lette proteiner der er med til at give en flot og stabil skumkrone. Dette kit giver en balanceret, let og lystig sommerøl der er god til at svale på en varm dag, og fremragende til at servere sammen med sommerens lækre lette måltider.
Alkohol: 5,3%
Farve: 12 EBC
Bitterhed: 28 IBU
Gærtype: Overgær
Her har du en rigtig spændende historisk øl, der stadig er yderst relevant i dag. Den oprindelige betegnelse, Steam Beer, er blevet mærkebeskyttet af den største producent af Steam Beer, Anchor Brewing fra San Francisco, så den officielle betegnelse for denne øltype er California Common.
Denne lækre øl er smukt dyb ravfarvet, med et fast tykt skum og en fyldig og særpræget smag som kun en California Common øl kan præstere. Den har en god malt balance og klare noter af den Northern Brewer humle der bruges i kogeprocessen, og et særpræg af undergæren der er gæret ved relativt høje temperature. Vi har så tilladt os at krydre denne dejlige øl med lidt Cascade og tørhumle den med Golding for at skaffe en unik oplevelse du vil brygge igen og igen.
Steam Beers storhedstid var fra midten af 1800-tallet til midten af 1900-tallet hvor den blev udskænket i store mængder i det rigtige vilde vesten, og ikke mindst til guldgraverne der ellers ofte levede en kummerlig tilværelse. I midten af 1800-tallet var der ikke råd til køling, så øllet blev gæret på de flade tage i San Francisco og blev kølet af den berømte tåge der den dag i dag ruller ned af bjergene og køler byen af.
Alkohol: 5,1%
Farve: 19 EBC
Bitterhed: 25 IBU
Gærtype: Undergær, men gæret ved overgærtemperatur
Denne belgiske dubbel IPA, er en dejlig dyb rød friskhumlet IPA, med en kompleks frugtagtig, krydret karakter af belgisk strong ale.
Traditionelt har belgiske øl været maltfokuserede med masser af gærsmag fra den belgiske gær, og ikke humlet særligt kraftigt, generelt en sødlige øl med masser af frugt og måske lidt nellike og andre krydderier (fra gæren, ikke fra krydderier). Men i de sidste 15 år har der været en bevægelse mod at tage de dejlige belgiske øl, og tilføje dem meget mere humle. Med den bevægelse er den belgiske IPA opstået. Denne øl er et godt eksempel på denne nye stil med bunden lagt af en pragtfuldt traditionel belgisk strong ale, og humlet op til en bitterhed på 39 IBU. Dyb rød, kompleks og humlet som en engelsk IPA. Prøv den som din nye spændende forårsbryg. Den er overgæret og nem at gå til.
Alkohol: 7,7%
Farve: 31 EBC
Bitterhed: 39 IBU
Gærtype: Overgær
Her er Quasimodos Quadropel som man kun skal have få af for at gå krumrygget op i seng. Der er tale om en kraftig belgisk mørk ale. De belgiske Trappistmunke har siden det tidlige 1800-tal været kendt for at brygge fantastiske, og nogen gange lidt vilde øl. Quadropel er stærkere end en Tripel, og har den samme mørke dybe intensitet som en Dubbel. Det er den stærkeste af de belgiske klosterøl. De kommercielle Trappistøl er ofte navngivet efter deres OG (1,100 bliver "10", og denne Quadropel ville blive til "11").
Quasimodos Quadropel er kendetegnet ved en intens og balanceret fornemmelse af alkohol, med perfekt balanceret bitterhed og aroma. Den er mørkere end stilen foreskriver, med et fint beige skum. Den har en kompleks vinøs mørk frugtsmag med noter af rosin, daddel, figen, drue og blomme, og en del sødme, uden at det bliver for meget. Denne øl kan drikkes med det samme, men vil blive bedre med alderen. Hvis du kan lade den stå, ville et års lagring være fremragende, og prøv og lad en enkelt flaske stå i fem år for en oplevelse ud over det sædvanlige (hygiejne hygiejne hygiejne!).
Den er ikke svær at brygge, men man skal passe på i primær gæring, der er fart på de første dage (Blow-off slange er en god idé - se evnt. artikler om blow-off slangemetoden på Facebook eller youtube). Kittet indeholder alt du skal bruge til at brygge denne fantastiske øl, inklusiv en lækker rørsukker fra Mauritius, og to pakker gær for at sikre at den høje OG ikke stresser gæren.
Alkohol: 11,3%
Farve: 53 EBC
Bitterhed: 27 IBU
Gærtype: Overgær
Her får du en Trippel, der er gylden, og meget kraftig i smagen, og en kende tyk i det. Dette bryg bliver nu brygget på et mindre microbryggeri.
Alkohol: 7,3 %
Farve: 10 EBC
Bitterhed: 24 IBU
Gærtype: Overgær
Dette kit kræver at man brygger to øl, en lækker ESB og en Dry Stout. Når begge øl er drikkeklare kan festen begynde. Man bruger et pintglas, eller en glas med relativt lige sider. Først fylder man glasset halvvejs op med ESB, og venter lige et minutes tid så skummet lige har lagt sig lidt. Derefter tager man sin Black & Tan ske, man kan også bruge en almindelig spiseske, men den skal holdes ret vanret. Stouten hældes forsigtigt i, hen over bagsiden af skeen. Nu lægger stouten sig fint oven på ESB’en, så man har to klart adskilte lag af de forskellige øl.
Dette er en meget populær ølcocktail fra Irland der specielt nydes omkring St. Patricks dag, men den er dejlig hele året rundt, og når du mestrer kunsten at hælde den rigtigt, har den virkelig wow-faktor hos dine gæster.
Navnet Black & Tan er vist navngivet af de engelske soldater der var stationeret i Nordirland gennem det meste af det sidste århundrede. Irene selv foretrækker at kalde den for en Half-and-half.
Alkohol: 6,4%
Farve: 10 EBC
Bitterhed: 58 IBU
Gærtype: Overgær
En herreøl for herremænd. Sort som tjære med tydelige lakridsnoter. Lang varmende eftersmag og en høj brunlig skumkrone.
Alkohol: 10,2%
Farve: 88 EBC
Bitterhed: 54 IBU
Gærtype: Overgær
Her er en yderst dejlig Blow Me Away Honey Blond, der gæres godt ned til en relativ tør øl, der dog har bevaret en del restsødme og en skøn aroma fra honningen.
Det er en aromatisk og fint balanceret Blond med en ishvid og fyldig skumkrone. Honningen har bevaret sin fulde aroma fordi den nænsomt er tilsat ved den sekundære gæring, en aroma der blander sig luxuriøst og lækkert med aromaen fra den belgiske gær.
Alkohol: 7,3%
Farve: 10 EBC
Bitterhed: 26 IBU
Gærtype: overgær
Her får du en kraftfyldt, bestant og lækker gylden Bock, med en kraftfuld smag, med en kun let humle i baggrunden.
Alkohol: 7,0%
Farve: 10 EBC
Bitterhed: 23 IBU
Gærtype: Undergær
Bohemian Dunkel er en mørk tjekkisk pilsner som både slukker tørsten og giver varmen. Flotte malt noter fra Special B og Chocolate malt og humlen er selvfølgeligt Saaz. Især god med krydret mad, asiatisk, cajun og mexicansk mad og meget andet.
Alkohol: 4,8%
Farve: 52 EBC
Bitterhed: 21 IBU
Gærtype: Undergær
Denne Brown Abbey Ale er en markant øl, med en rig, sød maltsmag, og en velafbalanceret smag. Efterlader en diskret eftersmag af brændt eg.
Alkohol : 6,2%
Farve: 44 EBC
Bitterhed: 17 IBU
Gærtype: Overgær
Dette spændende, overraskende, og velsmagende SMASH IPA-kit består af den dejlige Maris Otter malt fra England. Maris Otter er en 2-radet vinterbyg der er yderst velegnet til at blive maltet. Humlen er den fantastiske Cascade, med en klar krydret citruskarakter der bevæger sig i grapefrugtområdet.
Dette er en øl der er ud over det sædvanlige, og som vil tiltale rigtige humlehoveder. Ordet SMASH kommer fra USA og står for Single Malt And Single Hops, altså en øl der er brygget af én type malt, og én type humle. Det er på ingen måde en balanceret øl, og er ikke egnet som deltager i en traditionel ølkonkurrence. Målet med denne øl er at fokusere på Maris Otter malt og især Cascade humle.
Efter den store success vi har oplevet med vores Mosaic SMASH IPA er vi blevet enige om at tage skridtet fuldt ud og oprette en kategori for denne type øl. Vi har tilføjet fire nye SMASH IPA, så vi har det vi kalder "De 5 Søstre", alle fantastiske SMASH IPA, humlet med henholdsvist Amarillo, Cascade, Citra, og Simco. Sammen med Mosaic versionen giver de et fantastisk indblik i det amerikanske humler kan. De har alle en bitterhed på en små 60 IBU, og er både bitterhumlet, aromahumlet, smagshumlet og tørhumlet med deres respektive humle. De har en kraftig, men behagelig bitterhed, efterfulgt af en utrolige aroma fra humlen.
Ølkittet kommer med pellethumle og anbefales at du bruger humleposer, eller hopspider.
Alkohol: 6,4%
Farve: 10 EBC
Bitterhed: 58 IBU
Gærtype: Overgær
En klon af den voldsomt populære og smagfulde Leffe Blonde.
Alkohol: 6,7%
Farve: 11 EBC
Bitterhed: 22 IBU
Gærtype: Overgær
En bror til Chefe Blonde, mørkere og kraftigere i smagen og lidt stærkere.
Alkohol: 6,5%
Farve: 39 EBC
Bitterhed: 23 IBU
Gærtype: Overgær
Dette spændende, overraskende, og velsmagende SMASH IPA-kit består af den dejlige Maris Otter malt fra England. Maris Otter er en 2-radet vinterbyg der er yderst velegnet til at blive maltet. Humlen er den fantastiske Citra med en intens smag af stærk citrus og tropefrugt, men også med klare grapefrugt, melon, lime, stikkelsbær og passionsfrugt toner der blander sig i et væld. Det er øllets serveringstemperatur der flytter rundt på alle disse smagsnuancer og gør øl med Citra en oplevelse hver gang.
Dette er en øl der er ud over det sædvanlige, og som vil tiltale rigtige humlehoveder. Ordet SMASH kommer fra USA og står for Single Malt And Single Hops, altså en øl der er brygget af én type malt, og én type humle. Det er på ingen måde en balanceret øl, og er ikke egnet som deltager i en traditionel ølkonkurrence. Målet med denne øl er at fokusere på Maris Otter malt og især Citra humle.
Efter den store success vi har oplevet med vores Mosaic SMASH IPA er vi blevet enige om at tage skridtet fuldt ud og oprette en kategori for denne type øl. Vi har tilføjet fire nye SMASH IPA, så vi har det vi kalder "De 5 Søstre", alle fantastiske SMASH IPA, humlet med henholdsvist Amarillo, Cascade, Citra, og Simco. Sammen med Mosaic versionen giver de et fantastisk indblik i det amerikanske humler kan. De har alle en bitterhed på en små 60 IBU, og er både bitterhumlet, aromahumlet, smagshumlet og tørhumlet med deres respektive humle. De har en kraftig, men behagelig bitterhed, efterfulgt af en utrolige aroma fra humlen.
Ølkittet kommer med pellethumle og anbefales at du bruger humleposer, eller hopspider
Alkohol: 6,4%
Farve: 10 EBC
Bitterhed: 58 IBU
Gærtype: Overgær
Her har du et vaske ægte Cream Ale All-grain kit. Cream Ale er en pilsner-agtig, lys, let og ret tør øl, der er blevet brygget i det amerikanske mid-vest i de sidste 100 år. Det var en af de mest populære øl i USA, indtil forbudstiden, hvor ølstilen mistede sit momentum. Den er faktisk svær at finde i forretningerne, så her har du et kit hvor du virkeligt har fordel af at være hjemmebrygger. Det var i udviklingen af denne øltype man begyndte at tilsætte de, i USA, billigere stivelsesrige tilsætninger som majs og ris. I denne opskrift anvendes både sukker og ris for at drive FG’en ned.
Historie:
Da bryggerne mellem de tyske emigranter kom til USA's Midwest, var der et stort ønske om at brygge den gode øl de kendte hjemmefra. Men de havde ikke mulighed for at køle ned, så de kunne ikke brygge de traditionelle pilsnere. I stedet eksperimenterede de med overgær og opskrifter, der ville producere en øl der var meget tæt på. For at fejre disse pioneres store indsats, har vi fremstillet dette kit, en klassisk Cream Ale. Den er nem at brygge, og er en meget fin måde at få lokket konservative øldrikkere til at prøve, og nyde, hjemmebrygget øl.
Alkohol: 5,2%
Farve: 7 EBC
Bitterhed: 18 IBU
Gærtype: Overgær
Her får du en dejlig hvede øl, med en let brændt smag, der vil være perfekt iskold på en varm sommerdag.Dette er den mørke version af den klassiske weissbier. Som sin lyse søster er den baseret på hvede og bygmalt, men indeholder også betydelige mængder caramel malt, der giver den mørke farve og komplekse smag.
Så denne Dunkelweizen har alle de sofistikerede smagsnoter fra weissbier, med et lag af lækker chokolade og ristede noter.
Alkohol: 4,9%
Farve: 37 EBC
Bitterhed: 16 IBU
Gærtype: Overgær
Dinkel er en speltart der blev dyrket i årtusinder. Grundlæggende er Dinkel en tidlig Spelt, en meget hård hvedekerne som blev avlet i Mesapotanien for 10.000 årsiden fra en anden gammel kornsort, Emmer, og vilde græsarter.
Dette all-grain kit emulerer de dejlige tyske Dinkeløl ved at bruge speltmalt. Det høje proteinindhold i spelt giver en tæt og imponerede skumkrone, og dens lethed og frugtagtige noter passer godt til fiske og skaldyrsretter, til salater og til milde oste.
Alkohol: 4,5%
Farve: 21 EBC
Bitterhed: 15 IBU
Gærtype: Overgær
En traditionel Dortmunder, hvor hverken pilsnermalten eller ædelhumlen dominere. Den har en fin balance, med en lille hældning mod maltsødme. Den er klar og ren i smagen, og er frisk og forfriskende både til og mellem måltider. Passer fint til fisk, kylling og svin samt milde og ukomplicerede oste.
Alkohol: 5,2%
Farve: 10 EBC
Bitterhed: 24 IBU
Gærtype: Undergær
Her får du et brygkit på en vaske ægte Dobbelbock. Det er en af de største øl der kommer fra Tyskland, og er mørk, maltrig og ikke særlig bitter.
Den stammer fra klostrene der i slutningen af det 18'ende århundrede havde brug for noget lækkert og energirigt der kunne bringe dem gennem den strenge fastetid. Munkene troede på at væsker renser, ikke bare kroppen, men også sjælen. Så de ville drikke rimeligt store mængder af denne skønne og stærke drik, jo mere jo helligere.
Alkohol : 7,5%
Farve: 65 EBC
Bitterhed: 24 IBU
Gærtype : Undergær
En dark ale med god ballance mellem bitterhed og brændt malt.
Alkohol: 6,2%
Farve: 60 EBC
Bitterhed: 36 IBU
Gærtype: Overgær
Her får du en dejlig Dunkel Weizen, en tyskinspireret mørk hvedeøl, der bliver dejlig her til sommer. Dunkel weizen er den mørke version af den almindelige weissbier, den friske lækre hvedeøl med noter af alt fra nellike, banan, æble og mange andre toner. Dunkel weizen er lavet af den samme blanding af hvede og bygmalt, men med en betydelig mængde karamelmalt og det giver den både farve og en spændende kompleks smag oven i friskheden.
Alkohol: 5,6%
Farve: 49 EBC
Bitterhed: 26 IBU
Gærtype: Overgær
Denne engelske Barley Wine er en fyldig og sødlig dessert øl der bør nydes ved 8-12 grader i mindre glas, f.eks. sherryglas. Den har et relativt højt alkohol niveau, men det fornemmer man ikke når man har den i munden. Modsat de amerikanske Barley Wines er bitterheden balanceret og til den lave side, og det var nu engang englænderne der opfandt denne lækre øltype.
Den er velegnet til at nyde sammen med gode venner foran en buldrende ild i den kolde vintertid, til søde desserter, eller prøv at lave en Barley Wine Float ved at hælde Barley Wine i en glas, og tilføj derefter en kugle god vanilje- eller nøddeis.
Der følger egechips med i dette kit. De skal enten koges i 10 minutter, eller lægges i blød i en god whiskey i 14 dage inden de tilsættes til Barleywinen i den sekundære gæring. De bør kun være i kontakt med øllet i højst en uge, og hvor fristende det end er, sørg for at dræne whiskyen fra inden chipsne tilsættes.
Alkohol: 9,7%
Farve: 30 EBC
Bitterhed: 67 IBU
Gærtype: overgær
Her får du en IPA (India Pale Ale), der har en kraftfuld smag med en fantastisk eftersmag af Cascade humle. Den bliver lige nu brygget på et mindre microbryggeri.
Alkohol : 8,6%
Farve: 22 EBC
Bitterhed: 42 IBU
Gærtype: Overgær
Her er et all grain kit til at lave Engelsk Pale Ale. En balanceret bitter ale, med en lækker og kraftig karamelsødme og dejlige frugtnoter fra gæren.
Alkohol: 5,1%
Farve: 16 EBC
Bitterhed: 40 IBU
Gærtype: Overgær
Anbefalet drikketemperatur mellem 6-12°C
Farve: 16 – Flot rødgylden
Indhold: malt, humle, klar urt og gær
Her finder du en Brown English Mild. Det er en traditionsrig engelsk brown ale med en alkohol procent på bare 3,2%. Selvom den er så lav i alkohol er den rig på smag og fylde, og den har et fantastisk flot og holdbart skum.
Den serveres traditionelt ved en 10-12 grader, men jeg foretrækker den nu godt afkølet. Den er fremragende til en lækker frokost, især hvis man har gæster der skal ud og køre bil bag efter.
Alkohol: 3,2%
Farve: 33 EBC
Bitterhed: 17 IBU
Gærtype: Overgær
Fall of the Wall Oktoberfest er en rig og lækker maltaroma, og en meget blid humlearoma. En pragtfuld blanding af lager og karamel og ristede malte i en meget fin balance. Den blev udviklet af Gabriel Sedlmayr i midten af 1800-tallet, baseret på Anton Drehers arbejde med Wiener Lager. Det var ganske kort tid efter man havde isoleret de første undergær, der senere ledte til den pilsner vi kender og elsker i dag (se vores virkeligt gode All-grain kit til en Wiener Lager).
Oktoberfest øl blev typisk brygget om foråret, og så lagret i store kolde huler og kældre gennem de varme sommermåneder. Så hvis du ikke lige kan få presset München ind i programmet i år, så er dette øllen der skal brygges. Smager af efterår og hornmusik.
Alkohol: 5,4%
Farve: 18 EBC
Bitterhed: 25 IBU
Gærtype: Undergær
Klassisk English Strong Bitter. Fint forhold mellem bitterhed og styrke. Alkohol 6,1 % EBC 25 og IBU 36
Her er en klon af en flydende legende, Fuller´s ESB. Denne spændende klon har en herlig mahognifarve, og er kendetegnet ved en smuk maltrig karamelsmag og dejlige græssede, pebrede noter på tungen, med intense citrus noter af grapefrugt, appelsin og citron i baggrunden.
Alkohol: 5,5%
Farve: 25 EBC
Bitterhed: 44 IBU
gærtype: Overgær
Galaxy Rug Stout. Det er en spændende stout med masser af mørke malte, og med den krydrede smag af rug oveni. Den er sort, med flot og vedvarende beige skum. Der er masser smag af chokolade, karamel og kaffe, og lige når man tror det er forbi, kommer der en pragtfuld citrus- melonblomst aroma fra den lækre Galaxy humle, der er brugt som bitterhumle. Det er en stout du bare skal have prøvet.
Alkohol 4,9 %
EBC 77
IBU 37
En dejlig Imperial stout, der er bygget op over den dejlige Galena humle, og tyndet lidt med en anelse aromatisk Muscovado sukker. Det giver en fyldig og velsmagende stout, der ikke skal tygges, men kan læske og fornøje, f. eks. ved et godt dansk frokostbord.
Alkohol: 8,5%
Farve: 77 EBC
Bitterhed: 52 IBU
Gærtype: Overgær
Ginger Cookie Junkie er juleøllenes svar på brunkagen. Denne øl er en hyldest til én af julens allermest traditionelle og populære småkager.
Mørk og sprød med en symfoni af alle de rigtige brunkageingredienser. Muscovadosukker, appelsinskal, ingefær, allehånde, nelliker og kanel er med til at skabe denne krydrede og yderst smagfulde juleøl.
Hvis du har hang til brunkager, skal denne øl øverst på to-do-listen. Har du ikke hang til brunkager, får du det efter at have smagt denne øl.
Med dette kit, kan du forvente:
Farve: 44 EBC
Bitterhed: 24 IBU
Alkohol: 7,4%
Gær type: Overgær
Vægt: ca. 6400 g
Producere: ca. 23-25 liter
Indhold: malt, humle, muscovado sukker. Krydderiblanding: kanel, appelsin, ingefær, allehånde og nelliker.
En amerikansk pale ale med more fokus på malten end på humlen.
Alkohol: 4,3%
Farve: 10 EBC
Bitterhed: 18 IBU
Gærtype: Overgær
Har afsæt en amerikansk pale ale, men mere farve og karamelnoter. Alkohol 5,1 % EBC 33 og IBU 25
En god skotsk ale med en god del enebær og tørhumlet med chinook. Alkohol 6,6 % EBC 36 og IBU 18
Her har du muligheden for at lave din helt egen Rauchbier. Denne karakteristiske rauchbier benytter malt røget over skotsk tørv. Med en smag der får tænderne til at løbe i vand efter røget bacon, røget laks og andre røgvarer. Rauchbier er også formidabel som ingrediens i marinader og saucer til grillen, eller bare til at nyde afkølet foran bålet i haven.
Alkohol: 5,1%
Farve: 19 EBC
Bitterhed: 25 IBU
Gærtype: Undergær
En forrygende frisk New England IPA proppet med amerikansk humle, så alle humlehovederne får gigantiske smil på læben. Humlesammensætningen af Centennial, Simcoe og Mosaic giver en afbalanceret smag med noter af citrus, fyr, urter og mango.
Farven er rødlig - fra den store mængde Red X malt - der er i dette kit. En nydelse at drikke, både som tørstslukker på en sommerdag, men også fantastisk til sommerens store udbud af salater og grilloplevelser.
Indeholder: Malt, Humle, Gær, Klar urt og brygnings instruktioner.
Med dette kit, kan du forvente:
Farve: 31 EBC
Bitterhed: 15 IBU
Alkohol: 6,7%
Gær type: Overgær
Vægt: 7.400 g
Producere: ca. 23-25 liter
En frisk hvedeøl der smager af sommer og sol. Her får du en dejlig hvede øl, med en frisk smag af hyld, der der vil være perfekt iskold på en varm sommerdag.
Alkohol: 4,9%
Farve: 6 EBC
Bitterhed: 16 IBU
Gærtype: Overgær
Dette er et julebrygkit som på mange måder nytænkning, af den traditionelle juleøl. Du får her et brygkit med masser af kant, da det er krydret med både lidt stjerne anis og tilsat rosa peber.
Dette bryg nedgæres med den populære Voss Kveik, som tilfører noter af appelsin og citrus og tilmed går gæringsprocessen hurtigt med kveik gær.
Fermenteringen er afsluttet i løbet af:
2 dage ved 40°C
3-4 dage ved 30°C
5-7 dage ved 25°C
Med dette kit, kan du forvente:
Farve: 35 EBC - Dyb kobber farve
Bitterhed: 32 IBU
Alkohol: 6,6%
Gær type: Overgær
Vægt: 8.050 g
Producere: ca. 23-25 liter
Indhold: malt, laktose, humle, gær, rosa peber, anis stjerne og klar urt.
En god all-round red ale der passer til næsten alle typer mad. Alkohol 5,4 % EBC 30 og IBU 19
Her får du julebryggen! Den er kraftfuld, og let sødlig, som et julebryg skal være. Dette julebryg bliver nu brygget på et mindre microbryggeri.
Alkohol: 7,5%
Farve: 44 EBC
Bitterhed: 20 IBU
Gærtype: Overgær
Denne julebryg opskrift er fra anno 2008. Det er en dejlig kraftig øl, og med en god sødme.
Alkohol : 6,6%
Farve: 52 EBC
Bitterhed: 15 IBU
Gærtype: overgær
Her er hjemmebryggerens julebryg anno 2010, det er en dejlig lysebrun og velduftende øl, med en velafstemt humlebitterhed.
Alkohol: 8,0%
Farve: 35 EBC
Bitterhed: 35 IBU
Gærtype: Overgær
Julebryg anno 2011 er en fyldig juleøl, med cremet skum. Den har et let krydret smag og behagelig aroma.
Alkohol: 8,3%
Farve: 65 EBC
Bitterhed: 28 IBU
Gærtype: Overgær
En øl der får juleklokkeværket til at ringe. Muscovado sukker og jumborosiner giver en smagfuld og flot rødbrun juleøl med fyldig hvid skum på toppen.
Alkohol: 7,5%
Farve: 33 EBC
Bitterhed: 27 IBU
Gærtype: Overgær
Hjemmebryggerens Julebryg Anno 2013 er et julebryg, der skaber englesang og juleglæde. En kompleks øl med ikke mindre end 5 malttyper og svage noter af enebær. Flot nøddebrun i farven. Det anbefales at, den drikkes ved en temperatur mellem 6 - 12 grader.
Alkohol: 7,1%
Farve: 46 EBC
Bitterhed: 25 IBU
Gærtype: Undergær
Årets traditionelle julebryg fra Hjemmebryggeren 2014 er en fyldig, sød og balanceret mørk øl med en let krydret smag af stjerneannis og kardemomme. Den fremstår aromatisk og mørk med en flot og kremet skumkrone.
Den er overgæret og er, med sine 6,9% ABV derfor ikke svær at brygge. Den skal helst lagre i mindst 3 måneder for at opnå sit fulde potentiale, så kom ikke for sent i gang med at brygge denne dejlige øl.
Alkohol: 6,9%
Farve: 38 EBC
Bitterhed: 20 IBU
Gærtype: overgær
Julebryg Anno 2015 er en skøn symfoni af mørk belgisk øl, med noter af rosin og svedske, parret med en let fornemmelse af det aromatiske og skarpe fra hybenskallerne.
Desuden er der en let men distinkt vanilje og aromatiske trænoter fra egechipsene, der kan forstærkes ved at lægge chipsene i blød i en god rom i 14 dage, inden de tilsættes.
Alkohol: 7,5%
Farve: 50 EBC
Bitterhed: 28 IBU
Gærtype: Overgær
Julebryg 2016 er en bryg hvor vi vender tilbage til traditionerne. Den er mørk uden at være for mørk, sød, lækker og varmende, med diskrete noter af kanel og sød appelsin. Det er her julen starter.
Alkohol: 7,3%
Farve: 37 EBC
Bitterhed: 21 IBU
Gærtype: Overgær
Julebryg anno 2017 er en lidt utraditionel julebryg, med engelske, belgiske og ikke mindst amerikanske aner. Den er humlet med den dejlige Mosaic, og der er ikke sparet på den. For at fuldende den gode julestemning tilsættes lidt sød appelsinskal sidst i kogningen.
Alkohol: 7,0%
Farve: 33 EBC
Bitterhed: 43 IBU
Gærtype: Overgær
Alkohol: 6,8 %
Farve: 86 EBC
Bitterhed: 21 IBU
Gærtype: Overgær
Årets julebryg er en silkeblød sødlig stout, med en lækker vanilje note. Den matcher juletidens mange krydrede sanseoplevelser perfekt. Den er en perfekt balanceret oplevelse af bitter chokolade, en let karamelsødme og, som nævnt, vaniljenoter. Ved at tilsætte en god portion havreflager har denne øl fået stor mundfylde og vil fremstå med en lækker silkeblød beige skumkrone. Denne øl er jul hældt på flaske.
For at opnå den gode vaniljesmag har vi brugt Tonka bønner til denne luksuriøse bryg.
Du får her en stout der er tilsat friskvalset Minerva kaffe, der giveren denne stout, en stor fylde, og med mange smagsoplevelser. Den har godt af at lagre i 2 til 4 måneder.
Der er næsten ikke noget der klæder hinanden bedre end kaffe og øl. Derfor er det helt naturligt at lave en øl der er tilsat kaffe. Den mørke malt i stouten giver ofte noter af kaffearoma, og en god stout bliver kun bedre af at få tilsat en gang aromatisk og god kaffe.
Det er nu den skal brygges, og så lagres frem til sent næste efterår. Så har du noget rigtigt lækkert til at holde varmen med, næste vinter.
Bryg den nu for at holde næste vinter fra døren.
Alkohol: 5,1%
Farve: 100 EBC
Bitterhed: 36 IBU
Gærtype: Overgær
Her har du en King Kölner som er af typen Kölsch. En let og perlende lys øl, med en lav bitterhed og relativ mild i styrke.
Kölsch er en af de få tilbageværende traditionelle tyske ales. Det er en lokal stil fra byen Køln, og er en af de lyseste øl der bliver lavet i Tyskland. Kölsch, ligesom f.eks. Altbier, har en dejlig frugtagtig smag fra den spændende gær der bliver brugt til gæring af denne øl.
Den skal gæres relativt køligt, og har rigtig godt af en måned ved 2-5°C inden den hældes på flaske.
Alkohol: 4,7%
Farve: 7 EBC
Bitterhed: 24
Gærtype: Undergær
Her er en dejlig klon af den kendte Leffe Blond. Det er en gylden og sød øl, med en let og klar bitterhed. Den har en smuk farve, der skyldes den specielle blanding af malt, gær og humle. Den er let drikkelig, med en overraskende lækker eftersmag.
Det er en skøn øl at nyde alene, men den passer også meget fint sammen med rødt kød, sød-sure retter, eller en god ost. Den bør serveres i et tulipanglas ved en 5-6°C.
Alkohol: 6,7%
Farve: 11 EBC
Bitterhed: 22 IBU
Gærtype: Overgær
Påskeøllet i år er fremstillet med Voss Kveik gær fra Kveik Yeastery. Malt- og humleblandingen er holdt enkel og neutral, så de mange spændende smags- og aromaegenskaber fra Voss Kveik gæren kan komme til udtryk. Smagen og aromaen ændrer sig markant afhængigt af om det gærer ved 20 eller 40°C, så det føles som to helt forskellige øl.
Voss Kveik gæren tåler en temperaturområde mellem 18-42 grader og resulterer i forskellige smags- og aromaegenskaber. Overvej at opdele brygget i to dele og gære ved f.eks. 20°C og 40°C for at opleve en krydret smag med appelsin- og ferskennoter.
Kveik er en enestående multikultur gærtype fra norske bondegårde, som er blevet videregivet gennem generationer. Kveik er kendt for sin hurtige gæring ved høje temperaturer og for at skabe unikke smage og aromaer. En original Kveik-kultur består af flere gærtyper, og uden alle typerne kan det ikke kaldes rigtig Kveik. Hver gærtype bidrager med sin egen smag og aroma, og den oprindelige sammensætning giver den unikke smag og aroma.
Voss Kveik stammer fra Sigmund Gjernes fra Voss i Norge og har frugtagtige noter med appelsin og citrus som hovedtræk. Jo højere gæringstemperatur, jo højere intensitet af smag og aroma, mens en lavere temperatur vil resultere i en mindre intens smag og aroma.
Voss gærer mellem 18°C og 42°C, med den højere temperatur resulterer i hurtigere gæring. Ved den højeste temperatur kan øllet forventes at være færdigbrygget inden for 48 timer eller hurtigere.
Med dette kit, kan du forvente:
Med dette brygkit får du lavet en lys abbey ale er med en rig smag, og en lang eftersmag. den har et lavt kulsyre indhold, og den kan anbefales at den drikkes ved en temperatur mellem 6 - 12 grader.
Alkohol : 6,6%
Farve: 7 EBC
Bitterhed: 29 IBU
Gærtype : Overgær
Du kan med dette brygkit lave din helt egen Maibock. Maibock er lysere og mere humlede end de traditionalle bock, og sådan er det også med denne opskrift. Det er traditionelt en forårsøl der bør brygges i december, januar og februar for at være lagret og klar til foråret. Efter vores mening er det en fremragende øl der kan brygges og nydes hele året. Lækker til et måltid god mad, og smuk at se på med sin lyse farve og kraftige hvide skum.
Alkohol: 6,6%
Farve: 16 EBC
Bitterhed: 26 IBU
Gærtype: Undergær
Er du klar til en eksplosion i humlehimlen? Her er en helt anderledes øl, med et helt anderledes fokus. Den har en bitterhed på en små 60 IBU, og er både bitterhumlet, aromahumlet, smagshumlet og tørhumlet med Mosaic. Den har en kraftig, men behagelig bitterhed, efterfulgt af en utrolige aroma, med noter af ananas, passionsfrugt, mango, banan, grapefrugt og nektarin.
Dette er en øl der er ud over det sædvanlige, og som vil tiltale rigtige humlehoveder. Ordet SMASH kommer fra USA og står for Single Malt And Single Hops, altså en øl der er brygget af én type malt, og én type humle. Det er på ingen måde en balanceret øl, og er ikke egnet som deltager i en traditionel ølkonkurrence. Målet med denne øl er at fokusere på Maris Otter malt og især Mosaic humle.
Dette spændende, overraskende, og velsmagende SMASH IPA-kit består af den dejlige Maris Otter malt fra England. Maris Otter er en 2-radet vinterbyg der er yderst velegnet til at blive maltet. Humlen er den fantastiske Mosaic, en forædling af Simco og Nugget. Den har de mest fantastiske frugt noter og en vidunderlig kompleks bitterhed. Med sin fyldige smag af mango, citrus, tropefugt, stenfrugter og med en unik rustik fyraroma, er den en oplevelse i sig selv.
Ølkittet kommer med pellethumle og anbefales at du bruger humleposer, eller hopspider.
Alkohol: 6,4%
Farve: 10 EBC
Bitterhed: 58 IBU
Gærtype: Overgær
En rødbrun Münchener Dunkel med en let sødlig nøddeagtig smag.
Farve: 34 EBC
Bitterhed: 37 IBU
Alkohol: 5,6%
Gærtype: Undergær
Märzen øl er brygget af de friske afgrøder, malt og humle. Den er blød, frugtagtig øl med masser af smag, og med blomsteragtige aromaer. Man kan diskret ristet og karamelliseret malt. Øllet har en velafbalanceret bitterhed.
Alkohol: 5,6%
Farve: 28 EBC
Bitterhed: 19 IBU
Gærtype: undergær
Her er den nye frække dreng i klassen, New England IPA, er en fuldstændig fantastisk ny IPA stil, hvor der er tilsat enorme mængder humle ret sent i kogningen. Resultatet er en relativ lav bitterhed (når man tænker på hvor meget humle der er brugt), i dette tilfælde med whirlpool humle tilsætning, og dobbelt tørhumle, igen med en svimlende mængde humle.
Malten er ligefrem, og med en del havreflager og hvede for at sikre at øllet er uklart når det kommer i glasset. På mange måder ligner, dufter og smager denne skønne øl som den multivitamin juice man kunne købe hos bageren for mange år siden. Citrus, citrus citrus og frugt...
Alkohol: 6,0%
Farve: 13 EBC
Bitterhed: 45 IBU
Gærtype: Overgær
Her er en klon af den berømte New Albion Ale. New Albion var det første rigtige microbryggeri, startet i Sonoma, Californien i 1976 af entreprenøren Jack McAuliffe. Det var Jack der startede det hele, og vi skylder ham alle en stor tak for hans visioner der startede den revolution vi alle nu er en del af. Han var forud for sin tid, og måtte desværre dreje nøglen om i 1982.
Men som hjemmebrygger har du nu mulighed for at brygge, og ikke mindst smage hans fantastiske og bedst sælgende øl Det er en smuk og enkel Pale Ale, en forbavsende simpel opskrift med den eneste humle man ville sælge Jack i 1976: den mærkelige nymodens ”Cascade” som ingen af de store bryggerier ville kendes ved. Hold da op der er sket meget siden den gang.
Alkohol: 5,8%
Farve: 10 EBC
Bitterhed: 30 IBU
Gærtype: Overgær
Old English Ale er en krasbørstig Old English Ale med respekt for den traditionelle nordengelske "Stingo". Ikke mindre end 6 typer malt har fundet vej til denne Stingo, heriblandt Maris Otter traditionel ale malt. Passer rigtigt godt til solid husmandskost, røgvarer og vellagrede oste.
Alkohol: 8,0%
Farve: 68 EBC
Bitterhed: 41 IBU
Gærtype: Overgær
Her har du vinderen af Danmarksmesterskaberne i gruppe 4 i 2014. Det er en dejlig American Pale Ale der bære præg af den lækre Simco humle, som både er kogt med, og brugt til tørhumling.
Den er udviklet af Knud Røgilds, til at skulle glæde en ægte ølentusiasts ved hans 50-års fødselsdag, men skulle samtidig være en god øl for "nybegyndere". Det er lykkedes rigtigt godt i denne opskrift hvor en relativ høj bitterhed balanceres med en del sødme, og en fantastisk aroma af Simco humlen. Fyldig og lækker, og så kun 5%.
Alkohol: 5,0%
Farve: 14 EBC
Bitterhed: 45 IBU
Gærtype: Overgær
Porter som har megen krop og er kompleks i smagen med noter af lakrids, kaffe og chokolade, med en tæt og blød flødefarvet skumkrone.
Alkohol: 5,1%
Farve: 81 EBC
Bitterhed: 33 IBU
Gærtype: Overgær
Her får du en dejlig mørk og røget let brændt stout. Stout er en del af en stor familie af øl, der stammer fra Porter, der er opkaldt efter porterens første stamkunder, porterne ved Londons banegårde. Londons bryggerier lavede senere en stærkere version, der blev kaldt en Stout Porter. Senere droppede man Porter fra navnet, og stouten som vi kender den blev født.
Alkohol: 5,2%
Farve: 94 EBC
Bitterhed: 36 IBU
Gærtype: Overgær
Så er Påskebrygget på menukortet, og her får du en kraftig rødblond øl, med let bitterhed. Egnet til at skåle foråret ind med. Dette bryg bliver nu brygget på et mindre microbryggeri og du kan også brygge det.
Alkohol : 7,9%
Farve: 13 EBC
Bitterhed: 18 IBU
Gærtype: overgær
En påskeøl med stor fylde, ravfarvet og ikke for bitter, og med stor fylde og ikke for bitter. Så kan påsken kun blive god :-)
Alkohol: 6,2%
Farve: 18 EBC
Bitterhed: 16 IBU
Gærtype: Undergæret
En påskeøl med en lys amber farve og en frisk blomstersmag fra tørhumling. Denne påskeøl får startet forårsvarmen op, og er med til at gøre en god påske endnu bedre.
Alkohol : 6,7%
Farve: 12 EBC
Bitterhed: 22 IBU
Gærtype : Overgær
En dyb ravfarvet påskeøl med stor fylde og velafstemt humlesmag, opskriften er lavet op til påsken i 2012.
Alkohol: 7,1%
Farve: 22 EBC
Bitterhed: 17 IBU
Gærtype: Undergæret
En trippel er base for denne nydelse af karamelmalte og appelsinnoter, som er en påskeøl lavet op til påsken i 2013.
Alkohol: 7,5 %
Farve: 14 EBC
Bitterhed: 28 IBU
Gærtype: Overgær
En dejlig påskeøl, basseret på en abbey-øl med masser af abbeymalt og mørk kandis, fra 2014, en dejlig frisk og samtidig en kraftig øl, med en lille anelse af appelsin, og med en flot skumkrone.
Alkohol: 7,7%
Farve: 28 EBC
Bitterhed: 20 IBU
Gærtype: overgær
Her finder du påskebryg fra 2015, en dejlig frisk og lækker hvedeøl der er kogt med citronskal, og med honning tilsat til den sekundære gæring. Da vi designede denne opskrift, bestræbte os på at tænke ud af boksen. Denne påskebryg bryder ikke med traditionerne om at være kraftig og forfriskende øl, men har nye, spændende og overraskende elementer med kombinationen af citron og honning.
Hveden levere en fyldig og flot skumkrone, den har sødme og friskhed, og citronen skærer flot igennem så den på ingen måde bliver for meget. Den er yderst velegnet som tilbehør til en lækker påskefrokost, og kan sagtens drikkes alene.
Alkohol: 7,3%
Farve: 32 EBC
Bitterhed: 22 IBU
Gærtype: overgær
Her er påskebryggen fra 2016. Det er en meget lækker øl der er bygget over en Belgisk Special Ale, kogt med citronskal og ingefær, og med honning tilsat til den sekundære gæring for at maksimere honningaromaen.
Vi har valgt en rigtig spændende gær til denne øl, der i høj grad vil komplementere aromaerne af citron, honning og ingefær. Den vil være fremragende til en god dansk påskefrokost, og er også velegnet til bare at nyde med venner i godt selskab. Det er en flot ravfarvet øl med et stabilt kridhvidt skum.
Alkohol: 6,7%
Farve: 21 EBC
Bitterhed: 23 IBU
Gærtype: overgær
Med påskebrygen fra 2018 er der tænkt i traditioner og sammenhæng med resten af året. 2018 påskebryg er en kraftig sag et godt stykke over 8%, helt i overensstemmelse med påskebryggens oprindelse, flydende brød i en fastetid.
Brygget kigger tilbage på efterårets bugnende overflod, og er tilsat en blomstret og krydret sødme fra tørrede lyngblomster, og med ekstra sødme fra et lækkert glas honning. Resultatet er en kraftig og let drikkelig honningfarvet øl, med en skøn krydret floral aroma fra lyngblomsterne, honningen og den gode engelske gær. Den fremstår klar og gylden, med en flot hvid skumkrone. Det her er en påskebryg du ikke må gå glip af.
Her finder du påskebryggen for 2019. En dyb rød påske ale, med et svagt bid fra chilien, som giver en tilpas eftervarme i halsen. Kombineret med friskheden fra den amerikanske humle og rosmarin er denne øl ideel til lam mm.
Det anbefales at den drikkes ved en temperatur mellem 6 - 12 grader.
Alkohol: 7,3 %
Farve (EBC): 30
Bitterhed (IBU): 35
Gærtype: Overgær
En øl med let sød og en let humlet smag, samt noter af ristet malt. Alkohol 6,3 % EBC 19 og IBU 22
Alkohol: 6,3%
Farve: 19 EBC
Bitterhed: 22 IBU
Gærtype: Overgær
Cascadian Dark Ale (Dark IPA), designet af Knud Røgilds, der efter et besøg på Nørrebro Bryghus smagte et hemmelig testbryg. Nørrebro Bryghus ville ikke selv gå videre med opskriften, og de ville heller ikke snakke om opskriften. Så det var helt fra bar bund til denne helt fantastiske opskrift. Knud Røgilds kalder den selv for ”Verdens Bedste Øl” – i alt beskedenhed.
Opskriften er for lys i forhold til den danske standard for Black IPA, men den fik respektable 39 point ved DM i 2016. Rubin IPA har det smukkeste rubinrøde skær når man holder den op mod lyset, og den kendetegnes ved de skønne aromatiske maltsmage, balanceret mod de gode amerikanske humler, toppet op med den fantastiske duft fra den tørhumlede Citra.
Alkohol: 6,1%
Farve: 59 EBC
Bitterhed: 62 IBU
Gærtype: overgær
Her har du rigtig Rug Saison. Det er en lækker opskrift der bygger på århundredes traditioner fra det nordlige Frankrig og Belgien, hvor man bryggede Saisons på de enkelte gårde, for at have en læskende øl til karlene gennem den varme sommers hårde arbejde, og især i høsttiden.
Saison er en ret speciel øl med en særpræget smag. Den ligger et eller andet sted mellem en let drikkelig ale, og en saurbeer. Den kan på mange måder drikkes som en frisk syrlig hvidvin, og er fantastisk til stort set alle variationer af mad.
Alkohol: 6,1%
Farve: 8 EBC
Bitterhed: 28 IBU
Gærtype: Undergær
Schwarzbier er en maltfokuseret mørk øl med middelkrop og en fast, kremet skumkrone der holder. Det er en blød og elegant øl der er mild og fyldig og overraskende balanceret. Humlesmagen er til stede, men i baggrunden, ikke bitter, men mild og diskret. Den har en ren og klar pilsneragtig smag, med et touch af chokolade, kaffe og let vanilje.
Alkohol: 5,6%
Farve: 43 EBC
Bitterhed: 26 IBU
Gærtype: Undergær
Dette spændende, overraskende, og velsmagende SMASH IPA-kit består af den dejlige Maris Otter malt fra England. Maris Otter er en 2-radet vinterbyg der er yderst velegnet til at blive maltet. Humlen er den fantastiske Simcoe med en fantastisk Grapefrugtsyrlighed og ananastoner giver en stor og spændende oplevelse.
Dette er en øl der er ud over det sædvanlige, og som vil tiltale rigtige humlehoveder. Ordet SMASH kommer fra USA og står for Single Malt And Single Hops, altså en øl der er brygget af én type malt, og én type humle. Det er på ingen måde en balanceret øl, og er ikke egnet som deltager i en traditionel ølkonkurrence. Målet med denne øl er at fokusere på Maris Otter malt og især Simcoe humle.
Efter den store success vi har oplevet med vores Mosaic SMASH IPA er vi blevet enige om at tage skridtet fuldt ud og oprette en kategori for denne type øl. Vi har tilføjet fire nye SMASH IPA, så vi har det vi kalder "De 5 Søstre", alle fantastiske SMASH IPA, humlet med henholdsvist Amarillo, Cascade, Citra, og Simco. Sammen med Mosaic versionen giver de et fantastisk indblik i det amerikanske humler kan. De har alle en bitterhed på en små 60 IBU, og er både bitterhumlet, aromahumlet, smagshumlet og tørhumlet med deres respektive humle. De har en kraftig, men behagelig bitterhed, efterfulgt af en utrolige aroma fra humlen.
Ølkittet kommer med pellethumle og anbefales at du bruger humleposer, eller hopspider.
Alkohol: 6,4%
Farve: 10 EBC
Bitterhed: 58 IBU
Gærtype: Overgær
Et julebryg som hylder kakaobønnen og dens fortræffelige egenskaber i en flot brown ale. Fylding og blød i et herligt samspil med den amerikanske humle Idaho. Umådelig svær at lade blive i glasset og kan faktisk drikkes hele året
En juleøl indeholdende en symfoni af det, som hører julen til. Trods de mange ingredienser og den deraf følgende kompleksitet, er det en meget velafstemt juleøl med en dyb rød farve.
Med dette kit, kan du forvente:
Farve: 35 EBC
Bitterhed: 18 IBU
Alkohol: 6,7%
Gær type: Overgær
Vægt: 8.370 g
Producere: ca. 23-25 liter
Indhold: malt, muscovado sukker, rosiner, humle, appelsin, gær, kanel, nelliker og klar urt.
Du får her en julebryg med en dybrød farve, og med en meget flot skumkrone da der er brugt Flaked Oat i ølkittet. Starstruck julebryg har meget små noter af nelliker, kanel, og appelsin, og går fantastisk godt i spænd med både det kolde og det varme julebord.
Her får du let sødlig og rund stout, der er tilsat lidt anisstjerne. Det lugter lidt af jul.
Alkohol: 6,7%
Farve: 88 EBC
Bitterhed: 13 IBU
Gærtype: Overgær
Take me to Heaven er et fremragende påskebryg med lyngblomst og honning, hvilket gør det til et perfekt match til de forskellige lækkerier ved en solid påskebuffet. Maltbasen er relativt neutral med antydninger af karamel og humlesammensætningen overdøver ikke noterne af lyng og honning.
Serveres ved en temperatur mellem 6 - 12 grader.
Indeholder: Pilsner malt, Wheat Blanc malt, Cara Clair malt, Oat Flakes
Humle: Northern Brewer, Fuggles
Med dette kit, kan du forvente:
Farve: 8 EBC
Bitterhed: 21 IBU
Alkohol: 7,2 %
Gær type: Overgær
Vægt: 8000 g
Producere ca.: 23-25 liter
Her får du en Tjekkisk Pilsner, der har en let frugtagtig smag. Den bedste pilsner jeg har smagt til dato. Dette bryg bliver nu brygget på et mindre microbryggeri.
Alkohol: 4,6%
Farve: 6 EBC
Bitterhed: 36 IBU
Gærtype: Undergær
En rigtig traditionel tysk hvedeøl med frugtagtige noter, perfekt til en varm sommerdag.
Alkohol: 4,9%
Farve: 6 EBC
Bitterhed: 16 IBU
Gærtype: Overgær
Her får du en klassisk tysk pilsner, med den typiske lækre aroma og let metalliske fornemmelse i munden. Den er ren i smagen, forfrisker herligt, og er fremragende til næsten enhver slags mad. Den har en fin lys farve og er velhumlet med ædle humler som traditionen foreskriver.
Alkohol: 4,9%
Farve: 7 EBC
Bitterhed: 36 IBU
Gærtype: Undergær
En amerikansk inspireret pilsner, ravfarvet og frisk med god bitterhed.
Alkohol: 5,1%
Farve: 18 EBC
Bitterhed: 42 IBU
Gærtype: Undergær
Her har du den traditionsrige Vienna Lager. Det er en maltrig og smuk forgænger til blandt andet den oprindelige oktoberfestøl fra München. Den er flot ravfarvet med et let tonet skum, og fremstår med sin let bitre sødme og fylde som noget af det lækreste indenfor de klassiske europæiske undergærede øl.
Wiener Lager siges at være formuleret af den østriske brygger Anton Dreher, der i 1830 indførte engelsk maltningsteknologi og, som den første i sit område, var i stand til at fremstille relativt lyse Malte. Han fandt frem til hvordan man fremstiller det vi i dag kalder for ”Vienna Malt”, og som ikke overraskende er en stor bestandel af dette fantastiske all-grain kit. Ud fra Anton Drehers arbejde videreudviklede de sydtyske bryggere ”Münich Malt”, og de böhmiske bryggere ”Pilsner Malt”.
De nye øl der kom ud af de nyere malte, udrydde næsten Wiener Lageren på det kommercielle marked, og omkring år 1900 var det stort set slut. Selv i vore dages opblomstrende ølmarked, kan det være svært at finde en Wiener Lager i butikkerne, men som hjemmebryggere er vi jo heldigvis ikke begrænset af de kommercielle bryggerier og har mulighed for selv at skabe denne vidunderlige oplevelse.
Alkohol: 5,2%
Farve: 28 EBC
Bitterhed: 26 IBU
Gærtype: Undergær
En kraftig maltet ale, med 4 malt-typer, bla skotsk tørverøget malt.
Alkohol: 7,5%
Farve: 32 EBC
Bitterhed: 35 IBU
Gærtype: Overgær
Her får du en kraftfuld weizenbock, flot rødbrun og mildt humlet. Sammenlignet med en byg-baseret bock er en weizenbock en stærk og smagfuld version af en ufiltreret weissbier eller hefenweizen. Den er brygget på hvede, pilsner, karamel og chokolademalt for at sikre en fantastisk mundfylde, og en rig og vidunderlig maltsmag. Humlen spiller kun en lille rolle, og man kan fornemme de klassiske krydrede smage fra gæren.
Alkohol: 7,8%
Farve: 34 EBC
Bitterhed: 9 IBU
Gærtype: Undergær
Her er en fortolkning, af en af øllene der bliver brygget, i det Hvide Hus i Washington DC, USA.
USAs præsidenter har en lang tradition for at producere forskellige typer alkohol. Selveste George Washington bryggede øl, og destilerede whiskey, og Thomas Jefferson, der gav os vise citater som "øl er bevis på at gud elsker os", var en anerkendt vinbonde.
Så i 2011, inspireret af det livlige hjemmebryggermiljø i USA, besluttede Præsident Obama sig for at købe et begyndersæt til ølbrygning, og fik sine kokke til at udvikle en række øl i selveste det Hvide Hus. White House Honey Ale var den tredie opskrift der blev brygget i Det Hvide Hus, og den serveres med stolthed for gæster der viser interesse for den.
Alkohol: 6,3%
Farve: 28 EBC
Bitterhed: 26 IBU
Gærtype: overgær
Her er vores fortolkning af en af øllene der bliver brygget i det Hvide Hus i Washington DC, USA.
USAs præsidenter har en lang tradition for at producere forskellige typer alkohol. Selveste George Washington bryggede øl, og destilerede whiskey, og Thomas Jefferson, der gav os vise citater som "øl er bevis på at gud elsker os", var en anderkendt vinbonde.
Så i 2011, inspireret af det livlige hjemmebryggermiljø i USA, besluttede President Obama sig for at købe et begyndersæt til ølbrygning, og fik sine kokke til at udvikle en række øl i selveste det Hvide Hus. White House Honey Porter er en af dem der stadig brygges i Det Hvide Hus, og den serveres med stolthed for de gæster der viser interesse for den.
Alkohol: 6,0%
Farve: 57 EBC
Bitterhed: 33 IBU
Gærtype: overgær
Who’s Your Daddy Pale Ale
Alkohol: 5,6%
Farve: 11 EBC
Bitterhed: 29 IBU
Gærtype: Overgær
Østersø porter er rig, fyldig og lækker. De baltiske portere stammer fra Polen, Letland, Estland og Litauen, Finland og Rusland, og blev fremstillet som et markedssvar til de store engelske imperiale portere. Den har en høj alkoholprocent, og er kompleks, rig, sød og maltet, med karamelsmag, lette ristede noter og en lille smule lakridssmag. Den karboneres medium til højt.
Baltiske portere er ofte gæret på en undergær, men her bruger vi en overgær, der så til gengæld helst skal gæres ved relativt lave temperaturer (15°-18°C)
Alkohol: 8,6%
Farve: 52 EBC
Bitterhed: 36 IBU
Gærtype: Overgær