Tilbud på ølglas med logo

Tilbud på ølglas med logo

SUKKER

Sukker bruges i høj grad til at brygge øl med. Sukker giver som udgangspunkt ikke sødme til øllet, men hæver alkohol procenten, da ølgæren forgærer sukker til alkohol og CO2.

Mørke sukkertyper giver ud over ekstra alkohol til øllet, krydderi til øllet, da alle de karamelliserede sukkerstrenge vil virke som smagsforstærkere og krydre smagen. De krydrede toner vil kunne komme fra mørkkandis, muscovadusukker, tropiskhonning, farinsukker osv.

Laktocesukker også kaldet mælkesukker, forgæres/omdannes ikke til alkohol. Derfor kan laktoce tilsættes din brygopskrift for at give fylde, tyngde og sødme. Laktocen fungerer derved både som smagsforstærker og søder, samtidigt med at du vil kunne give en stout "gardiner" som hænger længe på kanten af glasset. Laktoce brugen efterhånden i mange typer øl, både dessertøl som de tunge stouts, som eksempelvis russian imperial stout, i sauer øl og selv i IPA øl, som ofte kaldes "milkshake IPA". 

 

Laktose 1 KG

Laktose i poser af 1 KG

Laktose er mælkesukker som kan bruges til at gøre en øl bryg sødere. Laktose har den egenskab at ølgæren ikke kan forgære dette sødemiddel og derfor karbonerer øllet ikke ydeligere ved tilsætning af laktose, men bliver blot sødere i smagen.

kr. 79,00

Dextrose

Dextrose 1 kg

kr. 39,00

Kandis Hvid

Hvid kandis, hel

kr. 59,00

Kandis Mørk

Mørk belgisk kandis, hel

kr. 59,00

Rørsukker

Rørsukker, granuleret

kr. 44,00

Muscovado Sukker

Lækkert Sirupsholdig uraffineret mørk Mauritius rørsukker til din næste bryg hvor sukker procenten er på ca 90%.

Skulle der være en lille rest tilbage efter øllen er kommet på flaske, så kan man med fordel prøve at lave en Irish coffee med Muscovado Sukker. Det giver et lidt andet sukker touch, som slet ikke er værst.

kr. 59,00