Ølgær er vigtigt når du brygger øl, da gæren er det etientielle for at danne alkohol og CO2, som netop skal være tilstede i din øl. Som du ser her på siden, er der mange varianter af ølgær til at forgære maltsukker under brygning.
Alle gærtyper har forskellige smags nuancer som kan bidrage til øllet. MAn siger gerne om ølbrygning at der er en 80/20 regel, hvor ølbryggeren bestemmer de grove smagsindtryk ca 80% af smagen, ud fra valget af malt, humle og andre tilsætninger og ølgæren bestemmer ca 20%, med alle de fine nuancer.
Ved belgiske ølgærtyper forventer man ofte at kunne smage smagsnoter dannet under gæringsprocessen, såsom banan, peber, pærer og generelle krydrede noter. Ikke overdøvende men blot som noter i øllet.
Ved at stresse gæren (under pitche), altså at bruge mindre gær, eller eksempel vis at gære ved en højere temperatur kan man frembringe ganske mange smagsnuancer i øllet. Vær opmærksom på at dette også kan give egenskaber af sprittet smag, eller ved brug af for lidt gær eller gæren ikke har de rette betingelser af gærnæring, vil gæringen gå i stå, så vi anbefaler man læset godt op på brug af gær, så øllet bliver godt.
Et lille funfact er at ølgær ofte bruges som kosttilskud, da der er højt indhold af krom og selen. Ølgær indholder også en hel række af B-vitaminer.
BRY-97 - Brev med 11 gram - Fra Lallemand
Klassificeret som en Saccharomyces cerevisiae
Typisk analyse af LalBrew BRY-97 ™
Til mousserende vin, frugtvine og cider, kan dog også anvendes til øl for en højere karbonering.
Perfekt til de Amerikanske østkyst-stilarter med sine tropiske og frugtagtige estere, især stenfrugter som fersken.
Nottingham - Brev med 11 gram - Fra Lallemand
Smagsprofil: En smule noter af frugt, Neutral
Procent faste stoffer: 93% – 97%
Levedygtighed: ≥ 5 x 109 CFU per gram af tørgær
Bakterier: < 1 per 106 gær celler
Flokkulering: Høj
Attenuation: Høj
Temperaturs område: 10 - 22°C (50 - 72°F)
Alkohol Tolerance: 14% ABV
Dosering: 50-100g/HL
Gæringsproces der kan være færdig på 4 dage.
Fermentering, der kan afsluttes på omkring 5 dage hvis der bruges den korrekte mængde gær.
Medium til høj udnyttelse af sukker arterne i urten og moderat flokkulering.
Aroma og smag domineres af abrikos med noter af tropisk frugt og afbalanceret maltkarakter
.
Det optimale temperaturområde for LalBrew® Verdant IPA-gær, når der produceres
traditionelle stilarter, er 18 ° C til 23 ° C
Voss Kveik Ale Gær i et brev med 11 gram i.
I Lallemands standardbetingelser udviser urter ved 20 ° C (68 ° F) WildBrew ™ Philly Sour-gær:
Sour pitch skal forudbestilles da det holdes ved -18 grader på fjernlager for at sikre den bedst holdbarhed.
Wildbrew Sour Pitch lactobacillus kultur i et brev med 10 gram i nok til 100 liter urt.
Mangrove Jack´s Denne cidergær giver exceptionelle sprøde, smagfulde og forfriskende cider.
M76 er en undergær. Den egner sig til en række forskellige af de lyse og dunkle undergærede øltyper som: Lager øl, Pilsner, Helles, mynchener dunkel, røgøl samt de europæiske undergærede øl.
M76 giver en god fyldig samt rund maltkarakter og fremhæver en behagelig humle i baggrunden.
Flokulering: medium;
Forgærbarhed : 75 - 80%;
Gæringstemperatur : 8 - 14 grader
Du kan læse mere om Mangrove Jacks M76 gær her : Mangrove Jacks M76
Mangrove Jack's Passer til hefeweizen, kristal weizen, dunkel weizen etc
Mangrove Jack's Ideél til lyse belgiske ales og abbey ales.
Mangrove Jack's Giver en god intensitet og kompleksitet og passer fint til et bredt spektre af belgiske ales
Mangrove Jack's Giver en god ballance mellem krydder- og frugtnoter og klarer høj alkohol øl som tripel m.fl.
Mangrove Jack's Perfekt til witbier, granc cru og krydrede ales.
Mangrove Jack's Ideel til california common og lagers gæret ved stuetemperatur
Mangrove Jack's Ideél til mørk mild ale, brittisk brown ale, Scottish heavy ale m.fl.
Mangrove Jack's Passer til saison, bierre de garde og øl der skal gæres langt ned inkl quadruples
M66 Hophead Ale Gær er velegnet til New England IPA'er, Juicy IPA'er, Hazy IPA'er, Amerikanske IPA'er, Amerikanske Pale ales og mere.
Mangrove Jack's God til almindelige bitters, special bitters, golden ale og pale ales m.fl.
Mangrove Jack's Kan gære ved et bredt temperaturspektrum og passer til alle typer mjød. Mjød gær M05, er god til at gære helt ned og kan bruges både emd og uden gærstarter, vi anbefaler dog at du altid bruger en gærstarter til denne tørgær, da du på denne måde får startet mjødgæren blidt op før den kommes i honningmassen.
På denne måde får du din gær så effektiv fra en start, at du få timer senere vil se at fermenteringen er startet i dit gærkar.
God gornøjelse med denne mjødgær fra mangrove Jack.
Mangrove Jack's Ideél til IPA, porter, stout, barley wine m.fl
Mangrove Jack's Perfekt til amerikansk pale ale, double IPA, imperial stout og andre