Bryg dine egne påskeøl med brygkits til hjemmebrygning
Påskeøllet i år er fremstillet med Voss Kveik gær fra Kveik Yeastery. Malt- og humleblandingen er holdt enkel og neutral, så de mange spændende smags- og aromaegenskaber fra Voss Kveik gæren kan komme til udtryk. Smagen og aromaen ændrer sig markant afhængigt af om det gærer ved 20 eller 40°C, så det føles som to helt forskellige øl.
Voss Kveik gæren tåler en temperaturområde mellem 18-42 grader og resulterer i forskellige smags- og aromaegenskaber. Overvej at opdele brygget i to dele og gære ved f.eks. 20°C og 40°C for at opleve en krydret smag med appelsin- og ferskennoter.
Kveik er en enestående multikultur gærtype fra norske bondegårde, som er blevet videregivet gennem generationer. Kveik er kendt for sin hurtige gæring ved høje temperaturer og for at skabe unikke smage og aromaer. En original Kveik-kultur består af flere gærtyper, og uden alle typerne kan det ikke kaldes rigtig Kveik. Hver gærtype bidrager med sin egen smag og aroma, og den oprindelige sammensætning giver den unikke smag og aroma.
Voss Kveik stammer fra Sigmund Gjernes fra Voss i Norge og har frugtagtige noter med appelsin og citrus som hovedtræk. Jo højere gæringstemperatur, jo højere intensitet af smag og aroma, mens en lavere temperatur vil resultere i en mindre intens smag og aroma.
Voss gærer mellem 18°C og 42°C, med den højere temperatur resulterer i hurtigere gæring. Ved den højeste temperatur kan øllet forventes at være færdigbrygget inden for 48 timer eller hurtigere.
Med dette kit, kan du forvente:
Så er Påskebrygget på menukortet, og her får du en kraftig rødblond øl, med let bitterhed. Egnet til at skåle foråret ind med. Dette bryg bliver nu brygget på et mindre microbryggeri og du kan også brygge det.
Alkohol : 7,9%
Farve: 13 EBC
Bitterhed: 18 IBU
Gærtype: overgær
En påskeøl med stor fylde, ravfarvet og ikke for bitter, og med stor fylde og ikke for bitter. Så kan påsken kun blive god :-)
Alkohol: 6,2%
Farve: 18 EBC
Bitterhed: 16 IBU
Gærtype: Undergæret
En påskeøl med en lys amber farve og en frisk blomstersmag fra tørhumling. Denne påskeøl får startet forårsvarmen op, og er med til at gøre en god påske endnu bedre.
Alkohol : 6,7%
Farve: 12 EBC
Bitterhed: 22 IBU
Gærtype : Overgær
En dyb ravfarvet påskeøl med stor fylde og velafstemt humlesmag, opskriften er lavet op til påsken i 2012.
Alkohol: 7,1%
Farve: 22 EBC
Bitterhed: 17 IBU
Gærtype: Undergæret
En trippel er base for denne nydelse af karamelmalte og appelsinnoter, som er en påskeøl lavet op til påsken i 2013.
Alkohol: 7,5 %
Farve: 14 EBC
Bitterhed: 28 IBU
Gærtype: Overgær
En dejlig påskeøl, basseret på en abbey-øl med masser af abbeymalt og mørk kandis, fra 2014, en dejlig frisk og samtidig en kraftig øl, med en lille anelse af appelsin, og med en flot skumkrone.
Alkohol: 7,7%
Farve: 28 EBC
Bitterhed: 20 IBU
Gærtype: overgær
Her finder du påskebryg fra 2015, en dejlig frisk og lækker hvedeøl der er kogt med citronskal, og med honning tilsat til den sekundære gæring. Da vi designede denne opskrift, bestræbte os på at tænke ud af boksen. Denne påskebryg bryder ikke med traditionerne om at være kraftig og forfriskende øl, men har nye, spændende og overraskende elementer med kombinationen af citron og honning.
Hveden levere en fyldig og flot skumkrone, den har sødme og friskhed, og citronen skærer flot igennem så den på ingen måde bliver for meget. Den er yderst velegnet som tilbehør til en lækker påskefrokost, og kan sagtens drikkes alene.
Alkohol: 7,3%
Farve: 32 EBC
Bitterhed: 22 IBU
Gærtype: overgær
Her er påskebryggen fra 2016. Det er en meget lækker øl der er bygget over en Belgisk Special Ale, kogt med citronskal og ingefær, og med honning tilsat til den sekundære gæring for at maksimere honningaromaen.
Vi har valgt en rigtig spændende gær til denne øl, der i høj grad vil komplementere aromaerne af citron, honning og ingefær. Den vil være fremragende til en god dansk påskefrokost, og er også velegnet til bare at nyde med venner i godt selskab. Det er en flot ravfarvet øl med et stabilt kridhvidt skum.
Alkohol: 6,7%
Farve: 21 EBC
Bitterhed: 23 IBU
Gærtype: overgær
Med påskebrygen fra 2018 er der tænkt i traditioner og sammenhæng med resten af året. 2018 påskebryg er en kraftig sag et godt stykke over 8%, helt i overensstemmelse med påskebryggens oprindelse, flydende brød i en fastetid.
Brygget kigger tilbage på efterårets bugnende overflod, og er tilsat en blomstret og krydret sødme fra tørrede lyngblomster, og med ekstra sødme fra et lækkert glas honning. Resultatet er en kraftig og let drikkelig honningfarvet øl, med en skøn krydret floral aroma fra lyngblomsterne, honningen og den gode engelske gær. Den fremstår klar og gylden, med en flot hvid skumkrone. Det her er en påskebryg du ikke må gå glip af.
Her finder du påskebryggen for 2019. En dyb rød påske ale, med et svagt bid fra chilien, som giver en tilpas eftervarme i halsen. Kombineret med friskheden fra den amerikanske humle og rosmarin er denne øl ideel til lam mm.
Det anbefales at den drikkes ved en temperatur mellem 6 - 12 grader.
Alkohol: 7,3 %
Farve (EBC): 30
Bitterhed (IBU): 35
Gærtype: Overgær
Take me to Heaven er et fremragende påskebryg med lyngblomst og honning, hvilket gør det til et perfekt match til de forskellige lækkerier ved en solid påskebuffet. Maltbasen er relativt neutral med antydninger af karamel og humlesammensætningen overdøver ikke noterne af lyng og honning.
Serveres ved en temperatur mellem 6 - 12 grader.
Indeholder: Pilsner malt, Wheat Blanc malt, Cara Clair malt, Oat Flakes
Humle: Northern Brewer, Fuggles
Med dette kit, kan du forvente:
Farve: 8 EBC
Bitterhed: 21 IBU
Alkohol: 7,2 %
Gær type: Overgær
Vægt: 8000 g
Producere ca.: 23-25 liter