Her finder du en samling af brygkits til at lave dine egne specialøl
Her har du en god Altbier når du skal brygge derhjemme. Altbier er en koldgæret samt koldlageret ale, med en ren og klar smag. Den har en en aromatisk humlesmag af den klassiske Saaz humle, en smukt og kremet skumkrone, er medium fyldig i munden og er relativ tør. Den stammer fra Reinland-Phalz området i det nordvestlige tyskland.
Alkohol: 5,0%
Farve: 7 EBC
Bitterhed: 19 IBU
Gærtype: Overgær
Dinkel er en speltart der blev dyrket i årtusinder. Grundlæggende er Dinkel en tidlig Spelt, en meget hård hvedekerne som blev avlet i Mesapotanien for 10.000 årsiden fra en anden gammel kornsort, Emmer, og vilde græsarter.
Dette all-grain kit emulerer de dejlige tyske Dinkeløl ved at bruge speltmalt. Det høje proteinindhold i spelt giver en tæt og imponerede skumkrone, og dens lethed og frugtagtige noter passer godt til fiske og skaldyrsretter, til salater og til milde oste.
Alkohol: 4,5%
Farve: 21 EBC
Bitterhed: 15 IBU
Gærtype: Overgær
Her har du muligheden for at lave din helt egen Rauchbier. Denne karakteristiske rauchbier benytter malt røget over skotsk tørv. Med en smag der får tænderne til at løbe i vand efter røget bacon, røget laks og andre røgvarer. Rauchbier er også formidabel som ingrediens i marinader og saucer til grillen, eller bare til at nyde afkølet foran bålet i haven.
Alkohol: 5,1%
Farve: 19 EBC
Bitterhed: 25 IBU
Gærtype: Undergær
Her har du rigtig Rug Saison. Det er en lækker opskrift der bygger på århundredes traditioner fra det nordlige Frankrig og Belgien, hvor man bryggede Saisons på de enkelte gårde, for at have en læskende øl til karlene gennem den varme sommers hårde arbejde, og især i høsttiden.
Saison er en ret speciel øl med en særpræget smag. Den ligger et eller andet sted mellem en let drikkelig ale, og en saurbeer. Den kan på mange måder drikkes som en frisk syrlig hvidvin, og er fantastisk til stort set alle variationer af mad.
Alkohol: 6,1%
Farve: 8 EBC
Bitterhed: 28 IBU
Gærtype: Undergær