Påskeøl

Her i påske hjørnet finder du en masse påskeæg i form af påskeøl. I Danmark har vi stor tradition for at fejre påsken, hvor vi inviterer familie og venner på god mad og hygge. Mange laver enten et koldt bord som minder om julefrokost, eller også er man til det varme mad med lammekølle i hvidløg, eller andet krydret lunt.

Fælles for alt dette er, at en god øl med lidt mere smag end en traditionel pilsner gør sig godt i påsken. Vi har samlet en række spændende påskebryg her på siden, så du kan nå at få øllet i hus inden familien eller vennerne kommer på besøg.

 

Til påske har bryggerierne tradition for at brygge påskebryg og mange påskebryg kan man sammenligne med juleøl.

Helt oprindeligt er påskeøl en tysk tradition som vi har taget til os, og tilbage i 1952 indførte men "P-dag", hvor påskebryggen sendes på markedet. Ikke alle kender denne tradition, hvorimod næsten alle kender til "J-dag" hvor julebryggen udkommer.

Der er mange mikrobryggerier som holder fast i traditionen med at lave påskeøl, hvor man kan køre forbi bryggeriet når de lanceres, eller nyde dem i den lokale bar i nærheden af bryggeriet.