Her i brygudstyr hjørnet har vi samlet alt brygudstyr vi tænker man skal bruge når man brygger øl derhjemme. Har man avanceret sig til større bryg, har vi også både bland selv malt og humle, så man kan skræddersy sin yndlingsøl.
Støder du ikke på det du skal bruge til din næste bryg, så send os gerne en mail, da vi udvider vores brygudstyr og sortimentet af ingredienser løbende: info@brewparts.dk
Rengør let øl-slanger. Monter låget på en sodavandsflaske med rengøringsmiddel.
En god sød og kraftig øl med stort indhold af chokolade malt og noter af koriander.
Rudi Fuel er julens frelser. Det er malten der har hovedrollen i denne øl med både indhold af karamelliseret og ristet malt, får øllet en fantastisk farve, smag og krop, som står godt imod julebordets mange glæder. En smule koriander giver lige det sidste tvist, som harmonerer perfekt med Saazer humlen.
Anbefalet drikketemperatur mellem 6-12°C
Farve: 52 – Flot mørk
Bitterhed: 15
Alkohol: 6,6 %
Gærtype: Overgær
Indhold: malt, humle, koriander, klar urt og gær.
Ergonomisk kort rundt håndtag der passer til Intertaps fadølshaner.
Sekskantet nippel, 1/2" R han, 1/2" R han som er fødevare godkendt
Sekskantet nippel, 1/2" R han, 3/8" R han som er fødevare godkendt
Sekskantet nippel, 3/8" R han, 3/8" R han som er fødevare godkendt
Stakitølflaske med håndtag. 2 liter, brun Vægt 1400 g (ekskl. prop).
Thunder Hoppede er en vidunderlig amerikansk double IPA med masser af Mosaic humle og tilmed tørhumlet med en blanding af Mosaic og Motueka.
Denne øl får voksne mænd til at græde af glæde og velvære.
Det anbefales at den drikkes ved en temperatur mellem 6 - 12 grader
Alkohol: 6 %
EBC (farve): 20
IBU (Bitterhed): 50
Gærtype: Overgær
Her får du en klon af den kendte tjekkiske Pilsner Urquell, som har en flot gylden farve, og en fantastisk duft af den tjekkiske humle Saaz. Der følger en humlepose med til tørhumleningen.
Alkohol: 5,0%
Farve: 7 EBC
Bitterhed: 43 IBU
Gærtype: Undergær
Waterloo Witbier er en frisk hvedeøl med højt skum. Lækker sommerøl evt. med en skive appelsin eller citron.
Når sommeren virkeligt sætter ind med høje temperaturer og korte kjoler, er denne belgiske hvedeøl fantastisk at køle af på. Magnumhumlen giver afdæmpet bitterhed, mens den engelske Fuggles humle tilfører smag og aroma. Lidt tørret appelsinskal sætter kronen på værket.
Anbefalet drikketemperatur mellem 6-12°C
Farve: 6 – Flot lysblond
Bitterhed: 27
Alkohol: 5,1 %
Gærtype: Overgær
Indhold: malt, humle, tørret appelsinskal, klar urt og gær.
Her finder du en Klon af den belgiske Westmalle Tripel. Det er en gylden og klar trapistøl med en fin frugtig aroma og nuanceret humlebalance. Den er blød og kremet i munden, med et lille, perfekt balanceret, touch af bitterhed. En ekseptionel øl præget af finesse og elegance.
Alkohol: 8,8%
Farve: 9 EBC
Bitterhed: 25 IBU
Gærtype: Overgær
Westvleteren 12 er kendt som verdens bedste øl, og er en af de få øl der har scoret de fulde 100% på flere af de kendte øl-sites. Samtidigt er den, ikke overraskende svær at få fat i, og ofte ret dyr. Så hvorfor ikke brygge en klon af denne skønne øl? Prøv den, og smag en mørk, fyldig og sødlig øl der er balanceret til perfektion.
Den skal, som beskrevet i vejledningen, lagre i mindst 3-6 måneder før man begynder at drikke den, og den kommer ikke helt til sin ret før den er et par år gammel. Og husk ar hygiegne er ekstra vigtig når en øl skal lagre så længe.
Alkohol: 10,2%
Farve: 53 EBC
Bitterhed: 27 IBU
Gærtype: Overgær
Her er dette års farsdags øl en spændende og frugtig pale ale.
.EBC 11
.IBU 29
.Alkohol 5,6%
Lige 8 mm - 7/16" med gevind. Push Fit Fitting
En ESB med et ekstra kick i form af muscovadosukker og rosiner. Alkohol 8,0 % EBC 41 og IBU 36
Her har du en god Altbier når du skal brygge derhjemme. Altbier er en koldgæret samt koldlageret ale, med en ren og klar smag. Den har en en aromatisk humlesmag af den klassiske Saaz humle, en smukt og kremet skumkrone, er medium fyldig i munden og er relativ tør. Den stammer fra Reinland-Phalz området i det nordvestlige tyskland.
Alkohol: 5,0%
Farve: 7 EBC
Bitterhed: 19 IBU
Gærtype: Overgær
Dette spændende, overraskende, og velsmagende SMASH IPA-kit består af den dejlige Maris Otter malt fra England. Maris Otter er en 2-radet vinterbyg der er yderst velegnet til at blive maltet. Humlen er den fantastiske Amarillo, med en pragtfuld citrussmag der især indeholder en spændende appelsin/mandarinagtig smag, lidt som når man er rigtig tørstig, og mærker sprøjtet af mandarinsaft i munden når man tager den første bid af et iskoldt stykke mandarin.
Dette er en øl der er ud over det sædvanlige, og som vil tiltale rigtige humlehoveder. Ordet SMASH kommer fra USA og står for Single Malt And Single Hops, altså en øl der er brygget af én type malt, og én type humle. Det er på ingen måde en balanceret øl, og er ikke egnet som deltager i en traditionel ølkonkurrence. Målet med denne øl er at fokusere på Maris Otter malt og især Amarillo humle.
Efter den store success vi har oplevet med vores Mosaic SMASH IPA er vi blevet enige om at tage skridtet fuldt ud og oprette en kategori for denne type øl. Vi har tilføjet fire nye SMASH IPA, så vi har det vi kalder "De 5 Søstre", alle fantastiske SMASH IPA, humlet med henholdsvist Amarillo, Cascade, Citra, og Simco. Sammen med Mosaic versionen giver de et fantastisk indblik i det amerikanske humler kan. De har alle en bitterhed på en små 60 IBU, og er både bitterhumlet, aromahumlet, smagshumlet og tørhumlet med deres respektive humle. De har en kraftig, men behagelig bitterhed, efterfulgt af en utrolige aroma fra humlen.
Ølkittet kommer med pellethumle og anbefales at du bruger humleposer, eller hopspider.
Alkohol: 6,4%
Farve: 10 EBC
Bitterhed: 58 IBU
Gærtype: Overgær
Kombinationen af münich og abbey malt giver en frisk og glødende øl. Alkohol 6,0 % EBC 16 og IBU 20
Her er en god version af den klassiske Amerikanske Brown Ale. De mørke malte giver et robust fundament under denne dejlige øl. Den er maltrig, sødlig og fyldig, med chokolade, karamel og nøddeagtige noter. God humlebalance fra den prægtige Cascade humle.
Alkohol: 5,0%
Farve: 37 EBC
Bitterhed: 32 IBU
Gærtype: Overgær
Amerikanske IPA har en frisk citrus smag og duft, og har en flot dyb ravfarve og en stor skumkrone. Med god fylde og god bitterhed.
Alkohol: 5,9%
Farve: 26 EBC
Bitterhed: 49 IBU
Gærtype : Overgær
En lys, frugtig og aromatisk hvedeøl med bla. Cascade humle.
Alkohol: 5,1%
Farve: 7 EBC
Bitterhed: 20 IBU
Gærtype: Overgær
Modstykket til de britiske pale ales, men med amerikansk humle.
Alkohol: 5,5%
Farve: 14 EBC
Bitterhed: 32 IBU
Gærtype: Overgær
En rugøl med aner tilbage tll middelalderen, med en aroma af muld og rugbrød samt frugtagtige noter fra især amarillohumlen som dog ikke er gennemtrængende. Rugmalten giver desuden en tør eftersmag. Et fremragende alternativ til hvedeøl og passer perfekt til f.eks grillet svinekød.
Rug er en af de første afgrøder der klarede sig rigtigt god på vores breddegrader, og derfor er det sansynligt at man har brygget øl af rug langt tilbage i tiden. Hjemmebryggeren har komponeret et vidunderligt all-grain kit der trækker aner tilbage til middelalderen, med en aroma af muld og lette rugbrødsnoter. En god portion Amarillo levere de lette frugt og blomster toner.
Rug er en fremragende ingrediens i øl, fordi den giver fylde i munden, og levere lette proteiner der er med til at give en flot og stabil skumkrone. Dette kit giver en balanceret, let og lystig sommerøl der er god til at svale på en varm dag, og fremragende til at servere sammen med sommerens lækre lette måltider.
Alkohol: 5,3%
Farve: 12 EBC
Bitterhed: 28 IBU
Gærtype: Overgær
Her har du en rigtig spændende historisk øl, der stadig er yderst relevant i dag. Den oprindelige betegnelse, Steam Beer, er blevet mærkebeskyttet af den største producent af Steam Beer, Anchor Brewing fra San Francisco, så den officielle betegnelse for denne øltype er California Common.
Denne lækre øl er smukt dyb ravfarvet, med et fast tykt skum og en fyldig og særpræget smag som kun en California Common øl kan præstere. Den har en god malt balance og klare noter af den Northern Brewer humle der bruges i kogeprocessen, og et særpræg af undergæren der er gæret ved relativt høje temperature. Vi har så tilladt os at krydre denne dejlige øl med lidt Cascade og tørhumle den med Golding for at skaffe en unik oplevelse du vil brygge igen og igen.
Steam Beers storhedstid var fra midten af 1800-tallet til midten af 1900-tallet hvor den blev udskænket i store mængder i det rigtige vilde vesten, og ikke mindst til guldgraverne der ellers ofte levede en kummerlig tilværelse. I midten af 1800-tallet var der ikke råd til køling, så øllet blev gæret på de flade tage i San Francisco og blev kølet af den berømte tåge der den dag i dag ruller ned af bjergene og køler byen af.
Alkohol: 5,1%
Farve: 19 EBC
Bitterhed: 25 IBU
Gærtype: Undergær, men gæret ved overgærtemperatur
En gylden æblecider med smag af delikate frugthaveæbler. Let og sprød med et saftigt bid.
Lav din helt egen cider, ved hjælp af dette kit. Opskrift og gær følger med i pakken og det er lige til at gå til.
Kobling til at komme CO2 ind i cornelius fad. Slangenippel måler 6,8mm
Kobling hvor øllet bliver trykket ud af cornelius fad´et. Slangenippel måler 6,8mm
M76 er en undergær. Den egner sig til en række forskellige af de lyse og dunkle undergærede øltyper som: Lager øl, Pilsner, Helles, mynchener dunkel, røgøl samt de europæiske undergærede øl.
M76 giver en god fyldig samt rund maltkarakter og fremhæver en behagelig humle i baggrunden.
Flokulering: medium;
Forgærbarhed : 75 - 80%;
Gæringstemperatur : 8 - 14 grader
Du kan læse mere om Mangrove Jacks M76 gær her : Mangrove Jacks M76
Delikat og blød. Rund og let gylden med smag af vanilje, banan og en eftersmag af nellike.
Mangrove Jack's Passer til hefeweizen, kristal weizen, dunkel weizen etc
Mangrove Jack's Ideél til lyse belgiske ales og abbey ales.
Mangrove Jack's Giver en god intensitet og kompleksitet og passer fint til et bredt spektre af belgiske ales
Mangrove Jack's Giver en god ballance mellem krydder- og frugtnoter og klarer høj alkohol øl som tripel m.fl.
Mangrove Jack's Perfekt til witbier, granc cru og krydrede ales.
Denne belgiske dubbel IPA, er en dejlig dyb rød friskhumlet IPA, med en kompleks frugtagtig, krydret karakter af belgisk strong ale.
Traditionelt har belgiske øl været maltfokuserede med masser af gærsmag fra den belgiske gær, og ikke humlet særligt kraftigt, generelt en sødlige øl med masser af frugt og måske lidt nellike og andre krydderier (fra gæren, ikke fra krydderier). Men i de sidste 15 år har der været en bevægelse mod at tage de dejlige belgiske øl, og tilføje dem meget mere humle. Med den bevægelse er den belgiske IPA opstået. Denne øl er et godt eksempel på denne nye stil med bunden lagt af en pragtfuldt traditionel belgisk strong ale, og humlet op til en bitterhed på 39 IBU. Dyb rød, kompleks og humlet som en engelsk IPA. Prøv den som din nye spændende forårsbryg. Den er overgæret og nem at gå til.
Alkohol: 7,7%
Farve: 31 EBC
Bitterhed: 39 IBU
Gærtype: Overgær
Her er Quasimodos Quadropel som man kun skal have få af for at gå krumrygget op i seng. Der er tale om en kraftig belgisk mørk ale. De belgiske Trappistmunke har siden det tidlige 1800-tal været kendt for at brygge fantastiske, og nogen gange lidt vilde øl. Quadropel er stærkere end en Tripel, og har den samme mørke dybe intensitet som en Dubbel. Det er den stærkeste af de belgiske klosterøl. De kommercielle Trappistøl er ofte navngivet efter deres OG (1,100 bliver "10", og denne Quadropel ville blive til "11").
Quasimodos Quadropel er kendetegnet ved en intens og balanceret fornemmelse af alkohol, med perfekt balanceret bitterhed og aroma. Den er mørkere end stilen foreskriver, med et fint beige skum. Den har en kompleks vinøs mørk frugtsmag med noter af rosin, daddel, figen, drue og blomme, og en del sødme, uden at det bliver for meget. Denne øl kan drikkes med det samme, men vil blive bedre med alderen. Hvis du kan lade den stå, ville et års lagring være fremragende, og prøv og lad en enkelt flaske stå i fem år for en oplevelse ud over det sædvanlige (hygiejne hygiejne hygiejne!).
Den er ikke svær at brygge, men man skal passe på i primær gæring, der er fart på de første dage (Blow-off slange er en god idé - se evnt. artikler om blow-off slangemetoden på Facebook eller youtube). Kittet indeholder alt du skal bruge til at brygge denne fantastiske øl, inklusiv en lækker rørsukker fra Mauritius, og to pakker gær for at sikre at den høje OG ikke stresser gæren.
Alkohol: 11,3%
Farve: 53 EBC
Bitterhed: 27 IBU
Gærtype: Overgær
Her får du en Trippel, der er gylden, og meget kraftig i smagen, og en kende tyk i det. Dette bryg bliver nu brygget på et mindre microbryggeri.
Alkohol: 7,3 %
Farve: 10 EBC
Bitterhed: 24 IBU
Gærtype: Overgær
Dette kit kræver at man brygger to øl, en lækker ESB og en Dry Stout. Når begge øl er drikkeklare kan festen begynde. Man bruger et pintglas, eller en glas med relativt lige sider. Først fylder man glasset halvvejs op med ESB, og venter lige et minutes tid så skummet lige har lagt sig lidt. Derefter tager man sin Black & Tan ske, man kan også bruge en almindelig spiseske, men den skal holdes ret vanret. Stouten hældes forsigtigt i, hen over bagsiden af skeen. Nu lægger stouten sig fint oven på ESB’en, så man har to klart adskilte lag af de forskellige øl.
Dette er en meget populær ølcocktail fra Irland der specielt nydes omkring St. Patricks dag, men den er dejlig hele året rundt, og når du mestrer kunsten at hælde den rigtigt, har den virkelig wow-faktor hos dine gæster.
Navnet Black & Tan er vist navngivet af de engelske soldater der var stationeret i Nordirland gennem det meste af det sidste århundrede. Irene selv foretrækker at kalde den for en Half-and-half.
Alkohol: 6,4%
Farve: 10 EBC
Bitterhed: 58 IBU
Gærtype: Overgær
En herreøl for herremænd. Sort som tjære med tydelige lakridsnoter. Lang varmende eftersmag og en høj brunlig skumkrone.
Alkohol: 10,2%
Farve: 88 EBC
Bitterhed: 54 IBU
Gærtype: Overgær
Her er en yderst dejlig Blow Me Away Honey Blond, der gæres godt ned til en relativ tør øl, der dog har bevaret en del restsødme og en skøn aroma fra honningen.
Det er en aromatisk og fint balanceret Blond med en ishvid og fyldig skumkrone. Honningen har bevaret sin fulde aroma fordi den nænsomt er tilsat ved den sekundære gæring, en aroma der blander sig luxuriøst og lækkert med aromaen fra den belgiske gær.
Alkohol: 7,3%
Farve: 10 EBC
Bitterhed: 26 IBU
Gærtype: overgær
Her får du en kraftfyldt, bestant og lækker gylden Bock, med en kraftfuld smag, med en kun let humle i baggrunden.
Alkohol: 7,0%
Farve: 10 EBC
Bitterhed: 23 IBU
Gærtype: Undergær
Bohemian Dunkel er en mørk tjekkisk pilsner som både slukker tørsten og giver varmen. Flotte malt noter fra Special B og Chocolate malt og humlen er selvfølgeligt Saaz. Især god med krydret mad, asiatisk, cajun og mexicansk mad og meget andet.
Alkohol: 4,8%
Farve: 52 EBC
Bitterhed: 21 IBU
Gærtype: Undergær
Med en hop spider holder du styr på humlen når du brygger. En hopspider passer godt på dine filtre ikke stopper til og at din pumpe ikke sætter sig fast. Ud over dette er det nemt at styre hvor lang tid en humle er med i gryden, da man kan tilføje humle af flere omgange i samme net, samt tage nettet op når man ikke ønsker mere humle tilført til urten.
BrewZilla Gen 4 er designet som et kompakt enkeltbeholders hjemmebryggesystem, der kan bruges med en normal 220-240v stikkontakt.
Et system med en timer funktion og step mash funktionalitet og bygget til at lave batches op til 30L.
Kølespiral følger med i pakken.
BrewZilla Gen 4 er designet som et kompakt bryganlæg, der kan køres fra en 15 ampere stikkontakt.
Et system med en forsinket timer funktion og step mash funktionalitet og bygget til at lave batches op til 60 L.
Der følger en chiller med i prisen, som bruges når urten skal nedkøles.
Denne Brown Abbey Ale er en markant øl, med en rig, sød maltsmag, og en velafbalanceret smag. Efterlader en diskret eftersmag af brændt eg.
Alkohol : 6,2%
Farve: 44 EBC
Bitterhed: 17 IBU
Gærtype: Overgær
Calcium cloride flakes bruges til at justere dit brygvand, det sænker pH værdien og giver mere fylde til øllet.
Mangrove Jack's Ideel til california common og lagers gæret ved stuetemperatur
Dette spændende, overraskende, og velsmagende SMASH IPA-kit består af den dejlige Maris Otter malt fra England. Maris Otter er en 2-radet vinterbyg der er yderst velegnet til at blive maltet. Humlen er den fantastiske Cascade, med en klar krydret citruskarakter der bevæger sig i grapefrugtområdet.
Dette er en øl der er ud over det sædvanlige, og som vil tiltale rigtige humlehoveder. Ordet SMASH kommer fra USA og står for Single Malt And Single Hops, altså en øl der er brygget af én type malt, og én type humle. Det er på ingen måde en balanceret øl, og er ikke egnet som deltager i en traditionel ølkonkurrence. Målet med denne øl er at fokusere på Maris Otter malt og især Cascade humle.
Efter den store success vi har oplevet med vores Mosaic SMASH IPA er vi blevet enige om at tage skridtet fuldt ud og oprette en kategori for denne type øl. Vi har tilføjet fire nye SMASH IPA, så vi har det vi kalder "De 5 Søstre", alle fantastiske SMASH IPA, humlet med henholdsvist Amarillo, Cascade, Citra, og Simco. Sammen med Mosaic versionen giver de et fantastisk indblik i det amerikanske humler kan. De har alle en bitterhed på en små 60 IBU, og er både bitterhumlet, aromahumlet, smagshumlet og tørhumlet med deres respektive humle. De har en kraftig, men behagelig bitterhed, efterfulgt af en utrolige aroma fra humlen.
Ølkittet kommer med pellethumle og anbefales at du bruger humleposer, eller hopspider.
Alkohol: 6,4%
Farve: 10 EBC
Bitterhed: 58 IBU
Gærtype: Overgær
Type: Standard Champagneflaske
Indhold: 0,75 ltr.
Farve: Grøn
En klon af den voldsomt populære og smagfulde Leffe Blonde.
Alkohol: 6,7%
Farve: 11 EBC
Bitterhed: 22 IBU
Gærtype: Overgær
En bror til Chefe Blonde, mørkere og kraftigere i smagen og lidt stærkere.
Alkohol: 6,5%
Farve: 39 EBC
Bitterhed: 23 IBU
Gærtype: Overgær
Her er et rengøringsmiddel som benytter sig af aktiv ilt, det er super effektivt til at fjerne genstridige gærrester eller andet snavs fra flasker fade eller gærtanke.
Dette spændende, overraskende, og velsmagende SMASH IPA-kit består af den dejlige Maris Otter malt fra England. Maris Otter er en 2-radet vinterbyg der er yderst velegnet til at blive maltet. Humlen er den fantastiske Citra med en intens smag af stærk citrus og tropefrugt, men også med klare grapefrugt, melon, lime, stikkelsbær og passionsfrugt toner der blander sig i et væld. Det er øllets serveringstemperatur der flytter rundt på alle disse smagsnuancer og gør øl med Citra en oplevelse hver gang.
Dette er en øl der er ud over det sædvanlige, og som vil tiltale rigtige humlehoveder. Ordet SMASH kommer fra USA og står for Single Malt And Single Hops, altså en øl der er brygget af én type malt, og én type humle. Det er på ingen måde en balanceret øl, og er ikke egnet som deltager i en traditionel ølkonkurrence. Målet med denne øl er at fokusere på Maris Otter malt og især Citra humle.
Efter den store success vi har oplevet med vores Mosaic SMASH IPA er vi blevet enige om at tage skridtet fuldt ud og oprette en kategori for denne type øl. Vi har tilføjet fire nye SMASH IPA, så vi har det vi kalder "De 5 Søstre", alle fantastiske SMASH IPA, humlet med henholdsvist Amarillo, Cascade, Citra, og Simco. Sammen med Mosaic versionen giver de et fantastisk indblik i det amerikanske humler kan. De har alle en bitterhed på en små 60 IBU, og er både bitterhumlet, aromahumlet, smagshumlet og tørhumlet med deres respektive humle. De har en kraftig, men behagelig bitterhed, efterfulgt af en utrolige aroma fra humlen.
Ølkittet kommer med pellethumle og anbefales at du bruger humleposer, eller hopspider
Alkohol: 6,4%
Farve: 10 EBC
Bitterhed: 58 IBU
Gærtype: Overgær
Corneliusfustage ball lock (kan indeholde 19 liter)
Påfyld nemt din hjemmebryg via hullet i toppen af fustagen. Cornelius låget tages nemt af og på fustagen.
Låget kan tages af, således rengøring af fustagen er nem.
Corneliusfustage ball lock (9,5 liter) som svarer til en kasse øl af 33 cl.
Det er lige til at hælde din nybryggede øl på fustagen da hullet i fustagen er stort. Tap øllet direkte fra gærings spanden ned i fustagen, fastsæt låget og påfør CO2.
Rengøring af denne fustage er nem, da hele hånden kan komme ned i fustagen og skrubbe.
Her har du et vaske ægte Cream Ale All-grain kit. Cream Ale er en pilsner-agtig, lys, let og ret tør øl, der er blevet brygget i det amerikanske mid-vest i de sidste 100 år. Det var en af de mest populære øl i USA, indtil forbudstiden, hvor ølstilen mistede sit momentum. Den er faktisk svær at finde i forretningerne, så her har du et kit hvor du virkeligt har fordel af at være hjemmebrygger. Det var i udviklingen af denne øltype man begyndte at tilsætte de, i USA, billigere stivelsesrige tilsætninger som majs og ris. I denne opskrift anvendes både sukker og ris for at drive FG’en ned.
Historie:
Da bryggerne mellem de tyske emigranter kom til USA's Midwest, var der et stort ønske om at brygge den gode øl de kendte hjemmefra. Men de havde ikke mulighed for at køle ned, så de kunne ikke brygge de traditionelle pilsnere. I stedet eksperimenterede de med overgær og opskrifter, der ville producere en øl der var meget tæt på. For at fejre disse pioneres store indsats, har vi fremstillet dette kit, en klassisk Cream Ale. Den er nem at brygge, og er en meget fin måde at få lokket konservative øldrikkere til at prøve, og nyde, hjemmebrygget øl.
Alkohol: 5,2%
Farve: 7 EBC
Bitterhed: 18 IBU
Gærtype: Overgær
Her får du en dejlig hvede øl, med en let brændt smag, der vil være perfekt iskold på en varm sommerdag.Dette er den mørke version af den klassiske weissbier. Som sin lyse søster er den baseret på hvede og bygmalt, men indeholder også betydelige mængder caramel malt, der giver den mørke farve og komplekse smag.
Så denne Dunkelweizen har alle de sofistikerede smagsnoter fra weissbier, med et lag af lækker chokolade og ristede noter.
Alkohol: 4,9%
Farve: 37 EBC
Bitterhed: 16 IBU
Gærtype: Overgær
Dinkel er en speltart der blev dyrket i årtusinder. Grundlæggende er Dinkel en tidlig Spelt, en meget hård hvedekerne som blev avlet i Mesapotanien for 10.000 årsiden fra en anden gammel kornsort, Emmer, og vilde græsarter.
Dette all-grain kit emulerer de dejlige tyske Dinkeløl ved at bruge speltmalt. Det høje proteinindhold i spelt giver en tæt og imponerede skumkrone, og dens lethed og frugtagtige noter passer godt til fiske og skaldyrsretter, til salater og til milde oste.
Alkohol: 4,5%
Farve: 21 EBC
Bitterhed: 15 IBU
Gærtype: Overgær
En traditionel Dortmunder, hvor hverken pilsnermalten eller ædelhumlen dominere. Den har en fin balance, med en lille hældning mod maltsødme. Den er klar og ren i smagen, og er frisk og forfriskende både til og mellem måltider. Passer fint til fisk, kylling og svin samt milde og ukomplicerede oste.
Alkohol: 5,2%
Farve: 10 EBC
Bitterhed: 24 IBU
Gærtype: Undergær
Her får du et brygkit på en vaske ægte Dobbelbock. Det er en af de største øl der kommer fra Tyskland, og er mørk, maltrig og ikke særlig bitter.
Den stammer fra klostrene der i slutningen af det 18'ende århundrede havde brug for noget lækkert og energirigt der kunne bringe dem gennem den strenge fastetid. Munkene troede på at væsker renser, ikke bare kroppen, men også sjælen. Så de ville drikke rimeligt store mængder af denne skønne og stærke drik, jo mere jo helligere.
Alkohol : 7,5%
Farve: 65 EBC
Bitterhed: 24 IBU
Gærtype : Undergær
En dark ale med god ballance mellem bitterhed og brændt malt.
Alkohol: 6,2%
Farve: 60 EBC
Bitterhed: 36 IBU
Gærtype: Overgær
Her får du en dejlig Dunkel Weizen, en tyskinspireret mørk hvedeøl, der bliver dejlig her til sommer. Dunkel weizen er den mørke version af den almindelige weissbier, den friske lækre hvedeøl med noter af alt fra nellike, banan, æble og mange andre toner. Dunkel weizen er lavet af den samme blanding af hvede og bygmalt, men med en betydelig mængde karamelmalt og det giver den både farve og en spændende kompleks smag oven i friskheden.
Alkohol: 5,6%
Farve: 49 EBC
Bitterhed: 26 IBU
Gærtype: Overgær
DWB Vandbehandling til justering og balancering af brygvandets salt og mineralindhold
Mangrove Jack's Ideél til mørk mild ale, brittisk brown ale, Scottish heavy ale m.fl.
Denne engelske Barley Wine er en fyldig og sødlig dessert øl der bør nydes ved 8-12 grader i mindre glas, f.eks. sherryglas. Den har et relativt højt alkohol niveau, men det fornemmer man ikke når man har den i munden. Modsat de amerikanske Barley Wines er bitterheden balanceret og til den lave side, og det var nu engang englænderne der opfandt denne lækre øltype.
Den er velegnet til at nyde sammen med gode venner foran en buldrende ild i den kolde vintertid, til søde desserter, eller prøv at lave en Barley Wine Float ved at hælde Barley Wine i en glas, og tilføj derefter en kugle god vanilje- eller nøddeis.
Der følger egechips med i dette kit. De skal enten koges i 10 minutter, eller lægges i blød i en god whiskey i 14 dage inden de tilsættes til Barleywinen i den sekundære gæring. De bør kun være i kontakt med øllet i højst en uge, og hvor fristende det end er, sørg for at dræne whiskyen fra inden chipsne tilsættes.
Alkohol: 9,7%
Farve: 30 EBC
Bitterhed: 67 IBU
Gærtype: overgær
Her får du en IPA (India Pale Ale), der har en kraftfuld smag med en fantastisk eftersmag af Cascade humle. Den bliver lige nu brygget på et mindre microbryggeri.
Alkohol : 8,6%
Farve: 22 EBC
Bitterhed: 42 IBU
Gærtype: Overgær
Her er et all grain kit til at lave Engelsk Pale Ale. En balanceret bitter ale, med en lækker og kraftig karamelsødme og dejlige frugtnoter fra gæren.
Alkohol: 5,1%
Farve: 16 EBC
Bitterhed: 40 IBU
Gærtype: Overgær
Anbefalet drikketemperatur mellem 6-12°C
Farve: 16 – Flot rødgylden
Indhold: malt, humle, klar urt og gær
Her finder du en Brown English Mild. Det er en traditionsrig engelsk brown ale med en alkohol procent på bare 3,2%. Selvom den er så lav i alkohol er den rig på smag og fylde, og den har et fantastisk flot og holdbart skum.
Den serveres traditionelt ved en 10-12 grader, men jeg foretrækker den nu godt afkølet. Den er fremragende til en lækker frokost, især hvis man har gæster der skal ud og køre bil bag efter.
Alkohol: 3,2%
Farve: 33 EBC
Bitterhed: 17 IBU
Gærtype: Overgær
EVABarrier slange, 1 meter i 8 mm udvendig tykkelse og 5 mm invendig mål
Fall of the Wall Oktoberfest er en rig og lækker maltaroma, og en meget blid humlearoma. En pragtfuld blanding af lager og karamel og ristede malte i en meget fin balance. Den blev udviklet af Gabriel Sedlmayr i midten af 1800-tallet, baseret på Anton Drehers arbejde med Wiener Lager. Det var ganske kort tid efter man havde isoleret de første undergær, der senere ledte til den pilsner vi kender og elsker i dag (se vores virkeligt gode All-grain kit til en Wiener Lager).
Oktoberfest øl blev typisk brygget om foråret, og så lagret i store kolde huler og kældre gennem de varme sommermåneder. Så hvis du ikke lige kan få presset München ind i programmet i år, så er dette øllen der skal brygges. Smager af efterår og hornmusik.
Alkohol: 5,4%
Farve: 18 EBC
Bitterhed: 25 IBU
Gærtype: Undergær