Thomas Hardy’s Ale er en Barley Wine, der første gang blev brygget i 1968. Den udvikler og forbedrer sin smag og aroma i årenes løb på samme måde som de fineste rødvine.
I 2015 blev en lille mængde af denne Ale hældt på egetræsfade og overladt til hvile i seks måneder, ligesom den første årgang gjorde. Dette resulterede i Thomas Hardy The Historical Ale. Resultatet af lagring på fad er en endnu mere kompleks Barley Wine med utallige facetter og både søde, sure og krydrede aromaer fra Cognac Egetræs fade.
Ingredienser: Samme opskrift alderen seks måneder på egetræsfade tidligere anvendt til ældning den ansete Cognac Egetræs fade.
Opbevaring: Opbevares køligt og mørkt. Bør stå oprejst i 24 timer før servering.
Servering: Skal nydes ved ca. 13°C efter iltning i store ballonglas.
Nydes til: Nydes i ro og mag efter middagen, gerne foran en knitrende ild.
Cognac Egetræs fade er en Bourbon-sort fremstillet i den homonyme amerikanske stat. Det kommer fra gæringen af en kornmæsk, der destilleres og derefter modnes i mindst to år på helt nye egetønder.
Tønderne, der blev brugt til modning af Thomas Hardy's Ale “The Historical” årgang 2016, kommer fra Cognac produktion.
Whiskymæsken brygges med rug, bygmalt og majs, fermenteres i fem dage, destilleres og ældes på amerikanske hvidegertønder.
Under lang ældning udveksler træ og whisky gensidigt aromaer og smag. Elegante essenser, subtile noter og dristigere toner, der er "fanget" i tønden og langsomt overføres til vores Thomas Hardy's Ale "The Historical" årgang 2016.
Lagringen af den første ekstremt begrænsede udgave af Thomas Hardy The Historical Ale var i 13 stk. 350-liters tønder. Disse tønder tilførte deres helt specielle duft og smag til Thomas Hardy Ale i 9 måneder.