Denne cider er fremstillet af de saftigste pærer, som giver en fyldig og lækker pæresmag. Klar gylden. ABV 4,7 %
Denne lækre gyldne cider vil give et slutresultat på 23 liter med en alkohol procent på 4,7 %.
Nem at fremstille og vil egne sig godt til at nyde på en dejlig varm sommeraften.
Ved fremstilling af denne cider, brug evt vejledning nedenfor.
1) Desinficér udstyret (gæringsspand, låg, omrører osv.) Inden brug.
2) Åbn cider-sætposen, fjern indholdet fra den tørre side, og tøm ekstrakten i gæringsspanden.
3) Tilsæt 3 liter kogende vand + 1 kg dextrose (druesukker) til gæringsbeholderen. Rør, indtil alt er opløst.
4) Fyld med vand, indtil du har 23 liter i fermentoren, og rør godt. Fermenteringsbeholderens temperatur skal være mellem 18 og 28 ° C. Tilsæt gæren og sødestoffet, og omrør. Tilføj IKKE Cider-essensen nu; Juster mængden af sødestof for at opnå den ønskede smag:
- Tørr: tilsæt ikke sødestof
- Medium tør: tilsæt halvdelen af sødestoffet
- Sød: tilsæt al sødestof
5) Fyld lidt vand i gærlåsen, og sæt det fast på låget. Placer låg på gæringsbeholderen, så det er tæt.
6) Lad cideren fermentere ved stuetemperatur, ca. 20-25 ° C i mindst 6 dage.
7) Efter 6 dage, når gærlåseaktiviteten er aftaget, måles SG (Specific Gravity) med et hydrometer. Resultaterne skal maksimalt være et par punkter fra målet for dette cider-sæt. Tjek her: https://mangrovejacks.com/pages/sg-readings. Hvis SG stadig er for høj, skal du give cideren færgen i et par dage mere, før du læser værdien igen.
8) Når fermenteringen er afsluttet, tilsættes Cider til essensen og omrøres med en desinficeret omrører. Læg låget på, og lad cideren stå i 1 dag til, så gæren sætter sig ned i bunden igen.
9) Rengør og desinficér flasker, brug en desinficeret sifon eller andet flaskepåfyldningsstof til at fylde flaskerne med cider.
10) Efterlad 1-2 fingerbredder klare til toppen af flasken. Tilsæt 1 carbonatdråbe eller ca. ½ tsk sukker til hver flaske.
11) Forsegl flaskerne med desinficerede flaskehætter. Lad flaskerne stå ved stuetemperatur i ca. 5 dage, inden de afkøles til yderligere opbevaring.
12) Cideren er klar til at drikke, når det er blevet koldt, men det vil stadig blive bedraget, hvis det bliver tilbage i yderligere 2 uger til at modnes.