K.1 Voss Kveik stammer fra Sigmund Gjernes i Voss, Norge. Det har en frugtagtig smag med appelsin og citrus som de primære træk.
Smag og aroma: K.1 Voss Kveik viser forskellige intensiteter i smag og aroma afhængigt af gæringstemperaturen. Høje temperaturer resulterer i en høj til middel intensitet, mens lavere temperaturer resulterer i en mindre intens smag og aroma.
Gæring: K.1 Voss Kveik gærer mellem 18°C og 42°C. Jo højere temperaturen, desto hurtigere gæring. Ved den højeste temperatur er gæringen typisk færdig på 48 timer eller hurtigere. Lavere temperaturer vil øge gæringstiden. For at sikre en sund gæring anbefales det at tilsætte gærnæring.
Dosering: For at dosere K.1 Voss Kveik, skal det drysses direkte over urten med en temperatur over 20°C. Doseringen er 20 g/hl. For gæring ved lavere temperaturer eller højere massefylde bør doseringen øges til 40 g/hl.