Håndbog i Ølbrygning indeholder flere opskrifter end forgængeren. Bogen er til dig, der vil brygge øl selv eller bare vil have et bedre kedskab til bryggemetoder, råvarer og ølhistorie.
Bogen er overskueligt opbygget, så den er let at slå op i under brygningen.
Er er de fire ingredienser: vand, malt, gær og humle behandlet særskilt i hver sit kapitel.
Bryggemetoder, gæring, lagring og tapning beskrives trin for trin, og beregningerne er underbygget med eksempler, så man ledes gennem bryggeprocessen uden overraskelser.
Når man har fået lidt erfaring med at brygge, vil man efterhånden designe si engen øl.
God fornøjelse.
Forfatter: Simon Wrisberg
Sprog: Dansk
Udgivet 2021
Sideantal : 173
ISBN: 978-87-996449-6-4
Simon Wrisberg har gennem flere år undervist i ølbrygning og blandt andet arbejdet på Grauballe Bryghus.
Bogen er inddelt i kapitlerne:
- Ølbrygning
- Udstyr til hjemmebrygning
- Malt
- Humle
- Gær
- Ølbrygning
Dette gør det nemt at slå op i bogen. Man kan med fordel starte med at læse om udstyr og ølbrygning, og når man er blevet dus med processen, gå videre til design af egne opskrifter.