Cuvette steg i Sous vide ala brewster style

Brewster bryggryderne har vi brygget øl med mange gange og vi synes de er gode til at holde temperaturen ens, specielt hvis der er indsats si i dem, brænder man ikke noget på i bunden hvor varme legmet sidder.

Vi har derfor flere gange også brugt gryden som Sous Vide, da gryden har mulighed for at lave flere stykker kød på en gang, eller en stor steg.

Så her har du en god grund til at overtale den bedre halvdel til at investere i en elgryde, så man så både kan brygge øl og lave lækkert kød i en og samme gryde.

Først lavede vi en stødt blanding af krydderier i en marrokansk inspireret blanding:

  • Nelliker
  • Kanel
  • Sort peber
  • Spidskommen
  • Rosmarin
  • Paprika
  • 2 spiseskefulde brunfarin

Krydderiblanding til steg som skulle vacumpakkes og i souce vide

Kødet fik ridset oversiden i tern, hvorefter vores krydderiblanding blev gnubbet helevejen rundt om kødet.

Kød med krydderi

Efter krydderiblandingen var blevet gnubbet om kødet, blev kødet vacumpakket. Et godt trick når man vacumpakker er at sætte vacumpakkeren på kanten af et bord, så posen med kødet kan hænge ned ved siden af køkkenbordet medens, man vacumpakker enden af posen. På denne måde holder man evt kødsaft nede i selve posen og man får en tæt svejsning af vacumposen.

Vacumpakket kød til souce vide

Nu var vores ølgryde varm og fin, den havde ramt sin temperatur på 54 grader.

Medens kødet blev ridset og krydret stod ølgryden og varmede vandet op til 54 grader. Brewstergryden understøtter flere mæsketrin, men ved et stykke kød har vi kun brug for første trin.

Da gryden nåede 54 grader blev kødet lagt forsigtigt ned i indsatssien, hvor kødet fik 8 timer ved 54 grader. Efter de 8 timer, blev kødet vendt på en pande med høj varme 3 min på fedt siden og 2 min på den anden side.

 

Kødet blev lækkert mørt, og som man kan se på billedet løb det ikke fra stegen, trod at den var fint rød hele vejen igennem.

Der var stadig struktur i kødet, det var saftigt og havde taget godt imod krydderierne.

Lækkert mørt rødt kød, lavet i ølgryde

Skriv en kommentar