Rise Bryggeri åbnede første gang for ølhanerne tilbage i 1926 og op til 1961.
De første mange år (1926-1934)blev der brygget 3 slags bryg. Dette var hvidtøl, påskeøl og stakitøl. Fra 1934 udvidede man til sodavands produktion. Da anden verdenskrig hærgede i Danmark, måtte Rise bryggeri indstille produktionen af de flydende varer pga af mangel på kul.
Bryggeriet blev derfor omstillet til at dyrke tobak, som blev dyrket på deres egne marker, bagved bryggeriet.Man solgte tobakken som råtobak.
Rise bryggeri genåbner i 2004 som aktieselskab med Christopher Seidenfaden som hovedaktionær. I 2012 valgte Janni Bidstrup at genoptage tobaksdyrkning på friland og laver sideløbende med jobbet som direktør for Rise Bryggeri håndrullede Ærø Cigarer. Dette giver en god synergi for Bryggeriet og Ærø cigar ved at man både kan tilbyde ølsmagning og rundvisning fra “Frø til Cigar” for busser og grupper m.fl
Ved Ærø bryggeris genopståen opstod logoet med den lille gråspurv stående foran løven. Figurerne er hentet fra et kalkstensrelief fra Rise kirke. Gråspurven, der kaldes for grolle på Ærø, er en slags nationalfugl, noget ærøboerne ynder at kalde sig. Og som ekstra krølle på halen var Grolle også navnet på opfinderen af den første pilsnerøl i verdnen
Idag bliver der brygget langt flere øl end der gjorde tilbage i 1926. Sortimentet består idag af en række faste øl i sortimenet, samt en del session øl.
Ærø øl er et naturligt valg og ved disse øl bliver der lagt vægt pårene og naturlige råvarer.
Rise bryggeri beskriver deres Stout på følgende måde:
Ærø økologisk Stout er for den rutinerede stout-kender et overraskende mildt bryg – nogen vil måske ligefrem mene, at der er tale om en Stout for begyndere. Det er fint. Vores brygmester er til fulde lykkedes med at skabe en let, dog klassisk ”dry-stout” hvor humlearomaen kun lige anes og hvor smagsoplevelsen domineres af den sorte malt med spændende undertoner af kaffe og lakrids. I markant kontrast til en stout, som den normalt forventes at udtrykke sig, præsenteres her et bryg, hvor væsentligt flere end den sædvanlige nyder vil kunne finde behag ved den mørke øls dybere smagskarakterer. Ærø økologisk Stout er brygget på vand fra Rise, pale ale bygmalt, karamel bygmalt, ristet bygmalt, hvedemalt, sukker og gær – og med sans for detaljen afrundet med humle (smaragd og tradition). Et lille tip til den madglade – øllen gør sig glimrende i kødmarinader i timerne op til grillning samt passer godt til vildsvinekød og dyrekød.