K.9 Ebbegarden Kveik
Stemmer fra Ebbegarden i Stordal, Norge er kilden til K.9 Ebbegarden Kveik. Traditionelt har området produceret frugt, hvilket antages at være årsagen til den frugtagtige smag. I vikingetiden slår mange sig ned i Stordal, og folk bryggede deres egen øl til festlige begivenheder med Kveik.
Smag og Aroma
Tropiske frugter definerer smagen og aromaen. Intensiteten af smag og aroma vil variere afhængigt af gæringstemperaturen; ved høje temperaturer vil den være middel til høj, mens ved lavere temperaturer vil den være mindre intens. K.9 Ebbegarden forstærker bitterheden, så det anbefales at justere til en lavere IBU.
Gæring
K.9 Ebbegarden gærer mellem 18°C (64°F) og 38°C (100°F). Jo højere gæringstemperatur, desto hurtigere gæring.
Ved den højeste temperatur kan øllet gæres færdigt på 48 timer. Hvis gæringen foregår ved lavere temperaturer, vil gæringstiden være længere. Tilføjelse af gærnæring anbefales for at sikre en sund gæring.
Dosering
Strø gæren direkte over urten, når den har en temperatur over 20°C (68°F). Dosering på 5 g/20-30 L anbefales. Hvis gæringen foregår ved temperaturer under 20°C (68°F) eller med høj massefylde, skal doseringen øges til 10 g/20 L.