Vi vil her komme med et lille indblik i historien omkring Indslev bryggeri:
Hvedeøl er klassisk belgisk og tysk øl-tradition helt tilbage fra oldtiden. Og manden, der indførte den tyske weissbier-tradition på Indslev Bryggeri var vor tidligere brygmester Stefan Peter Stadler. En tradition som vi er stolte af at efterleve nu. Vores nuværende dygtige brygmester, Torben Steenholdt, kom til i 2011. Torben har tidligere brygget på Vejle Bryghus og Brøckhouse. Torben indgår i et team bestående af 8 medarbejdere, hvor alle bidrager til at få øllet ud til folket.
Indslev skriver b.la at man skal prøve deres fortolkning af dansk hvedeøl håndbrygget efter især bayersk tradition. De tror på at håndbrygget øl smager bedre. Siden begyndelsen er andre varianter af hvedeøl kommet til, og de har nu fast 4 forskellige hvedeøl i sortiment. Dertil kommer 4 sæsonøl til jul og påske.
Hele brygprocessen styres af menneskehånd – Indslev bryggeri kræser om detaljerne, og bruger kun de bedste råvarer. Ingen tilsætningsstoffer – kun malt, humle, gær, vand og enkelte krydderier. Rigtigt øl lavet af rigtige mennesker.
Sort Hvede.
Indslev skriver således:
"Måske var vi de første der bryggede denne sjældne øltype"
Dvs, at normalt bliver de feste stouts brygget på 100% bygmalt, men lige netop denne øl er blevet brygget på 50% hvedemalt. Sort hvede er derfor mere rund, blød og mindre skarp end en normal stout.
Kort sagt: SORT HVEDE ER HELT SIN EGEN!
Sort hvede er også en af de øl, som har været med i Natholdets julekalender 2019.