MALT

En af basis tingene ved øl er naturligvis malt. For at vi kan lave øl skal kornet have lov til at spire, da der ved spiringen dannes enzymer som vi kan bruge til at få sukkeret frem i kornet. Herefter tørres malten og kan derfor gemmes i længere tid, indtil vi skal igang med at brygge.

Som man blandt andet kan se nedenfor finder der rigtigt mange typer malt, som kan bruges til at brygge alt fra de lyseste pilsner, til de mørkeste stout øl.

Malt ved BrewParts

Tast et navn på din maltopskrift







Total vægt: 0 g
Samlet pris: kr.




Cara Hell - EBC 20-40

En lys karamel type malt. EBC 20-40

kr. 0,02

Torrified Wheat Malt - EBC 3-5

Engelsk Puffed hvede malt. EBC 3-5

kr. 0,02

Castle Malting Risskaller

Castle Malting Risskaller

 

kr. 0,02

Cara Pils - EBC 3-7

Bestmalz lyseste karamelmalt/Dextrin malt - EBC 3-7

kr. 0,02

Pilsner Malt - EBC 2,5-3,5 Fuglsang

Den lyseste af alle maltarter Dansk pilsner. Ovntørret ved 80-85°C EBC 2,5-3,5

kr. 0,01

Maris Otter AleMalt - EBC 5,5-8

Første klasses traditionel engelsk Maris Otter Ale malt EBC 5,5-8

kr. 0,03

Vienna Malt - EBC 5-7

Belgisk Vienna basis malt. Let ovntørret ved 85-90 °C. EBC 5-7

kr. 0,01

Pale Ale Malt - EBC 7-9 Fuglsang

Dansk lys basis malt. Ovntørret ved 85-90°C. EBC 7-9

kr. 0,01

Munich Malt - EBC 25

Belgisk special malt af Münich typen. Ovntørret ved 100-105 °C. EBC 25

kr. 0,02

Wheat Blanc Malt - EBC 3,5-5

Belgisk hvede malt. Ovntørret ved 80-85 °C. EBC 3,5-5

kr. 0,02

Wheat BlackMalt - EBC 1100-1400

Den mørkest hvede malt. Ristet ved 220 ° C. EBC 1100-1400

kr. 0,02

Abbey Malt - EBC 45

Belgisk "brown" malt efter special spiring og ovntørret op til 110 °C. EBC 45

kr. 0,02

Biscuit Malt - EBC 50

Helt unique belgisk malt. Let ovntørret og let ristet ved 160 °C. EBC 50

kr. 0,02

Cara ClairMalt - EBC 9

En helt lys karamelmalt også kendt som dextrin malt. EBC 9

kr. 0,02

Cara Blond Malt - EBC 20

En lys karamel type malt. Spiring ved høj temperatur for at udvikle smagen. Tørret op til 220 °C. EBC 20

kr. 0,02

Cara Ruby Malt - EBC 50

En medium karamel type malt. Spiring ved høj temperatur for at udvikle smagen. Tørret ved 220 °C. EBC 50

kr. 0,02

Cara Gold Malt - EBC 120

En mørk karamel type malt. Spiring ved høj temperatur for at udvikle smagen. Tørret op til 220 °C. EBC 120

kr. 0,02

AromeMalt - EBC 100

En meget aromatisk malt. Høj spiringstemperatur og ovn- tørret ved 115 °C. EBC 100

kr. 0,02

Crystal Malt - EBC 150

Karakteristisk belgisk aromatisk malt. Karmeliseret ad flere om- gange. For at give aroma og smag. EBC 150

kr. 0,02

Cafe Malt - EBC 500

Belgisk kaffe malt. Behandlet med op til 220 °C. EBC 500

kr. 0,02

Special B Malt - EBC 300

Meget special belgisk mørk malt. Opnået ved dobbelt tørreprocess. EBC 300

kr. 0,02

Chocolat Malt - EBC 900

Belgisk chokolade malt. Ristet ved 220 ° C. Dernefter hurtig afkølet. EBC 900

kr. 0,02

Black Malt - EBC 1300-1500

Den mørkest byg malt. Ristet ved 220 ° C. EBC 1300-1500

kr. 0,02

Roasted Barley Malt - EBC 1200-1400

Rå ristet byg. Ristet ved 230 ° C. EBC 1200-1400

kr. 0,02

Melano Light Malt - EBC 40

Melanoidin malt efter special spirings- og langsom ovntørrings- process, som danner melanoidin. EBC 40

kr. 0,02

Melano Malt - EBC 80

Melanoidin malt efter special spirings- og langsom ovntørrings- process, som danner melanoidin. EBC 80

kr. 0,02

Peated Malt 2,5-3,7

Er under ovntørringen samtidigt blevet røget over skotsk tørvemos. EBC 2,5-3,7

kr. 0,02

Acid Malt - EBC 6-12

Acid (sur) malt sænker Ph-værdien, giver øllet en mere rund smag samt giver skummet stabilitet. EBC 6-12

kr. 0,03

Whisky Malt - EBC 4

En malt med whisky noter, røget over skotsk tørvemos. EBC 4

kr. 0,02

Rug Malt - EBC 19

Giver en gylden farve let rav og længerevarende skumkrone EBC 19

kr. 0,02

Boghvede Malt - EBC 6-15

Boghvede malt er glutenfri. Giver en nødde- og maltsagtig smag til øllet. EBC 6-15

kr. 0,04

Havre Malt - EBC 2-3

Giver øllet en markant blødhed og cremethed. Giver krop og textur, samt stabiliserer skummet EBC 2-3

kr. 0,03

Spelt Malt - EBC 3-7

Hvedemalt med et højt protein-indhold. Giver en sød nøddeagtig smag og en krydret aroma. EBC 3-7

kr. 0,03

Chit BarleyFlakes - EBC 3-7

Giver en tør kornagtig smagt til øllet, samt øger volumen og stabiliteten af skummet. EBC 3-7

kr. 0,02

Chit Wheat Flakes - EBC 3-7

Øger mængden og styrken af øllets skumkrone. EBC 3-7

kr. 0,02

Flaked Oats - EBC 2,5-5

Havre med skal, som giver en cremet fylde og krop til øllet. EBC: 2,5-5.

kr. 0,02

Flaked Maize - EBC 1,5

Kan hjælpe med at øge indholdet af alkohol uden at give yderligere fylde til øllet. EBC 1,5

kr. 0,02

Flaked Rice

Mindsker krop og fylde i øllet.

kr. 0,02

Spray Malt Lys

Pulver maltekstrakt Barlex 7215

kr. 0,09

Red X Malt - EBC 30

Basis malt fra Best Malz, der giver en unik rød farve til øllet. EBC 30

kr. 0,02

Wheat Crystal Malt - EBC 150

Wheat crystal malt. EBC 150

kr. 0,02

Brown Malt - EBC 125

Giver krop og blødhed til øllet. Især egnet til porters og mørke øl. ECB 125

kr. 0,03

Amber Malt - EBC 65

Tilfører øllet noter af ristet malt og er med til at give farvedybde i øllet. EBC 65

 

kr. 0,03

Smoked Malt - EBC 4-12

Malt der er røget over bøgetræ.

kr. 0,03

Dark Crystal Malt - EBC 450

Engelsk mørk Crystal malt, men mere intense noter af brændt karamel og letristet kaffe EBC 450

kr. 0,03