Biotransformation er noget der bliver snakket meget om når der bliver nævnt humlet øl.
Her er et helt nyt og super spændende produkt.
Biotransformation er defineret som “den kemiske modifikation foretaget af interaktionen mellem to ingredienser, der anvendes til brygning: gær og humle”. Bryggegær producerer forskellige enzymer under gæring, der kan spille en rolle i biotransformation ved frigivelse af aromatiske forbindelser. Lallemand Brewing, ud over karakteriseringen af sin gærportefølje med hensyn til disse specifikke enzymatiske aktiviteter, frigav netop ABV Aromazyme, et enzympræparat med stærk β-glucosidaseaktivitet.
ABV Aromazyme er udviklet af AB Vickers R & D-afdeling, en underafdeling af Lallemand Inc., der er specialiseret i brygningsproceshjælpemidler.
Anvendelsen af ABV Aromazyme under gæring giver bryggere mulighed for at forbedre deres humleudnyttelse, der er nu kun tilbage for bryggeren at udtrykker sin kreativitet og laver en unik IPA ved at eksperimentere med forskellige humle.
ABV Aromazyme er et tørt enzympræparat af fødevarekvalitet, der stammer fra en valgt stamme af ikke-GMO Aspergillus niger, tilgængelig i 100 g plastkrukke med en anbefalet dosis på 5 g pr. HL urt.
Det giver nok Aromazyme til 80 IPA eller øl hvor humlen er i højsædet der er 4 års holbarhed på dette produkt hvis det bliver opbevaret under de rigtige forhold.
her ses et link til et lille oplæg fra Lallemand om Produktet og Aromazyme forklaret i detaljen.
https://brewparts.dk/lalleman-abv-aromazyme-oversigts-guide