Jopen

Jopen

Jopen Adriaan White

Jopen Adriaan White 5,0 %
Smag sommeren med Jopen Adriaan. Denne uklare blonde øl har en forfriskende blød start med masser af frugtagtig smag fra korianderfrø og Curacao skræl. Smagen minder om belgiske Wit, men på grund af de anvendte havre og nogle forskellige urter, har denne øl sin egen karakter. Resultatet er en frisk og frugtagtig øl med en mild smag.

Jopen Adriaan er opkaldt efter De Adriaan vindmøllen. Denne vindmølle stod på bredden af Spaarne i århundreder og malede korn til Haarlems bryggerier. I 1932 blev møllen ødelagt af brand. Et initiativ til at genopbygge vindmøllen blev sponsoreret af Jopen gennem salget af denne hvedeøl. Den er enormt tørstslukkende og ideel at nyde på en solrig udendørs terrasse.

kr. 29,00

Jopen Bokbier

Jopen Bokbier 6,5 %
Jopen Bokbier (4 korns Bock) er en lækker rubinrød sæsonøl – perfekt til den kolde årstid. Rug er tilføjet som et ekstra twist til det traditionelle Haarlem bryg af byg, havre og hvede. Resultatet er en fyldig øl med toner af ristet brød og frugt. Perfekt afbalanceret.
 

kr. 29,00

Jopen Don't tRye This at Home

Da Natholdet i deres julekalender, med Anders Breinholt, Søren Rasted og Carsten Berthelsen, har smagt på denne øl, har vi sat den på tilbud, så længe lager haves.

Jopen Don’t tRYE this @home 12,0 %
Denne øl er blevet til i samarbejde mellem Jopen og Lervig Brewery. Den er brygget til ære for en kornsort, som begge bryggerier elsker i brygning af deres øl: Rug. Resultatet er en Rye Wine brygget i Barley Wine-stil. Øllet er fyldigt, sødt og stærkt og med tydelig smag af rug, idet den indeholder 70% rug malt.

 

kr. 39,00 kr. 35,00

Jopen Doubting Thomas

Jopen Doubting Thomas 10,0 %
Jopen Doubting Thomas (aka Ongelovige Thomas) er Jopens fortolkning af en quadrupel. Udtrykket Imperial er tilføjet for at forklare den store dosis af amerikansk humle, der tilsættes. Basen er en maltet fyldig tung øl i stil med de traditionelle Trappist ales. De amerikanske humle leverer en øl med en stærk frugtagtig smag og en fast bitterhed i afslutningen. 

Denne øl er opkaldt efter apostlen Thomas, der ikke ville tro, at Jesus var opstået fra de døde. Efter Jesu opstandelse ville Thomas ikke anerkende sin herre og ønskede at se hullerne i hans hænder for at være sikker på, det var hans (at se er at tro). I dette tilfælde gælder "at smage er at tro".

kr. 35,00

Jopen Extra Stout

Jopen Extra Stout 5,5 %
Dette er øllenes espresso. Jopen Extra Stout er en typisk hollandsk stout. De sidste Haarlem bryggerier, som stadig var operationelle i begyndelsen af 1900-tallet, bryggede alle en ekstra stout. Jopen har pustet nyt liv i denne øl. Extra Stout er også kendt som øllenes espresso på grund af sin ristede bitre smag svarende til smagen af kaffe og kakao; en ekstraordinær smag.


kr. 29,00

Jopen Heavy Seas - Tropical Freedom

Alkohol: 7%

Type: Fruity Spelt IPA

Indhold: 33cl

 

kr. 29,00

Jopen Holy Excrement - Smoked farmhouse Ale

Alkohol: 6%

Type: Smoked farmhouse Ale

Indhold: 33cl

30 IBU

kr. 29,00

Jopen Hoppenbier

Jopen Hoppenbier 6.8 %
Jopen Hoppenbier (humleøl) er en sprød og gylden øl. Det er den eneste trippel-korn dobbelt-humlede øl i verden. En sprød øl med en maltet forsmag og en dvælende, bitter finish. Denne gyldne øl er en præcis gengivelse af en Haarlem øl og brygges efter bryggeriets vedtægter af 1501 (opskrift reguleret af Rådet). En absolut klassiker!


kr. 29,00

Jopen Jacobus

Jopen Jacobus 5,5 %
Jopen Jacobus er en sprød og bitter Pale Ale lavet på rug. Den er ravfarvet og har en frugtagtig bitterhed takket være brugen af amerikanske humle. Rugmalten giver øllet en helt særlig smag. Jopen Jacobus RPA er opkaldt efter den tidligere Jacobskerk. Jopen overtog denne kirke for at bruge den som bryggeri, café og restaurant og omdøbte den til Jopenkerk. Denne øl blev udviklet i 2011 i anledning af kirkens 100 års jubilæum.

Jacobus var skytshelgen for pilgrimme. Under deres pilgrimsrejser, tilbragte de deres nætter i pensionater. Disse pensionater var fritaget for betaling af afgifter, så længe de bryggede deres øl med rug. Derfor er Jacobus en rug Pale Ale. En øl med krop!


kr. 29,00

Jopen Koyt

Jopen Koyt 8,5 %
Jopen Koyt er brygget med gruit, en middelalderlig blanding af urter, hvor porse, plukket efter et helt særligt ritual, var afgørende. Legenden siger, at for at undgå hallucinationer kunne porse kun plukkes ved fuldmåne af nøgne hekse. Den krydrede smag i denne rødbrune øl er meget kompleks og blød. Der er tale om en gengivelse af en Haarlem øl brygget efter bryggeriets vedtægter af 1407.

kr. 29,00

Jopen North Sea IPA

Jopen Northsea IPA 6,5 %
Dette er det hollandske svar på en amerikansk IPA. Jopen Northsea IPA (aka Mooie Nel) er en IPA med masser af amerikanske humle, som skaber bitterhed og har masser af frugtagtig toner. Dengang lange rejser ad søvejen var normen, blev IPA brygget ekstra stærk og tilsat ekstra humle, så øllet kunne drikkes i kolonierne. I det 17. århundrede bryggede Nederlandene sin egen version af IPA, eller ”duraebel scheepsbier (langtidsholdbar skibsøl)”, til det hollandske Østindien. IPA er vendt tilbage til Europa takket være den amerikanske craft beer revolution. Det er den hurtigst voksende form for øl i USA. Jopen Northsea IPA er vores hollandske bud på en moderne IPA; hver slurk af denne øl er en fornøjelse.

kr. 29,00